Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Jubileum editie Festival De Betovering

01 - 07 - 2014

Festival De Betovering wordt vijftien jaar en viert feest. Tijdens de herfstvakantie krijgt Den Haag een heuse eigen dierentuin en kunnen kinderen van 2 t/m 12 jaar tien dagen lang genieten van al het moois dat dit festival te bieden heeft.PERSBERICHT juli 2014

Jubileum-editie Betovering: tien dagen lang de leukste herfstvakantie van Nederland!
Van 17 t/m 26 oktober op meer dan veertig locaties in Den Haag

Lachen of verrast worden bij een toneel- of dansvoorstelling, zelf aan de slag tijdens de tatoeage- of filmworkshop, een nachtje blijven slapen in het museum, uitzoeken welk instrument het beste bij je past en nog veel meer leuks! De Betovering is hét internationale kunstfestival voor de jeugd in de herfstvakantie in Den Haag en trok vorig jaar een recordaantal van meer dan 20.000 bezoekers.

De Haagse kinderen willen hun dierentuin terug.
Ooit was er in Den Haag een dierentuin. Met olifanten, leeuwen, kamelen, tijgers, lama’s, zebra’s en zelfs een heuse zeehondenshow. Totdat er in een oorlog een lange route voor de troepen gemaakt werd en de dierentuin weg moest. Maar “een grote stad als Den Haag hoort gewoon een dierentuin te hebben!” volgens de kinderen die met de organisatie brainstormden over de nieuwe festivaleditie. Nadat de kinderen de afgelopen jaren de stad Tapatoe bouwden, gaan ze dit jaar dus voor: TapaZOO! Niet alleen binnen, in het festivalhart in Theater aan het Spui, maar ook buiten op de betoverende TapaZOO route van het Spui naar de Grote Markt.

Een greep uit het programma
In het programma met ruim 350 keuzemogelijkheden staan weer veel internationale producties. Zo zijn er de Zweedse peutervoorstelling Marmelade, Circ Panic uit Spanje, de dansvoorstelling Kish Kush uit Italië, Mavis Sparkle uit Engeland en daarnaast veel aanbod uit België. Ook de grote Haagse gezelschappen vieren het jubileum mee. NTjong speelt in de bibliotheken, het Residentie Orkest gaat de wijken in en het Nederlands Dans Theater verzorgt samen met het Holland Dance Festival een spectaculaire danstour. In het Kinderboekenmuseum kun je blijven slapen en net als Mees Kees een nachtje op kamp. Workshops zijn er ook dit jaar in alle soorten en maten. Ga bijvoorbeeld naar het Nationaal Archief en leer papier maken, schilderen in het Mauritshuis of volg een workshop camera-acteren bij Theaterschool Rabarber.

Over De Betovering
De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) dat zich afspeelt op bijna alle podia en musea in Den Haag. Dit festival vindt plaats tijdens de herfstvakantie en duurt tien dagen. Het festivalprogramma bestaat uit voorstellingen en workshops en wordt bezocht door kinderen (& hun ouders) van binnen en buiten de stad.

Suzanne Verboeket, directeur De Betovering:
Ik geloof dat fantasie en verhalen geen bedrog zijn. Maar dat ze ons juist heel veel vertellen over wie we écht, diep van binnen zijn. Als kinderen in aanraking komen met kunst, dan zien ze de verhalen die bij iemand anders in het hoofd of hart zitten. Als ze zelf aan de slag gaan, gaat het luikje open naar dat kamertje in hun zelf waar hun eigen verbeeldingskracht en verhalen liggen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat kinderen kunst zien en kunst maken. Het helpt ze om zichzelf, anderen en de wereld beter te begrijpen, om meer open te staan. Tien dagen lang De Betovering, dat wordt een bálzaal vol fantasie en verhalen die we laten zien.

Kijk op www.debetovering.nl voor het complete programma (vanaf september online), reserveringen en toegangsprijzen. De meeste voorstellingen en workshops kosten €6,00.

Festival De Betovering
Voor: iedereen van 2 t/m 12 jaar
Waar: in 40 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 17 t/m zondag 26 oktober 2014 (herfstvakantie)
Programma/reserveren: vanaf september via www.debetovering.nl

———————–

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Beeldmateriaal (hoge resolutie) op http://www.debetovering.nl/fotos-highres.html
Voor meer informatie: Festival De Betovering – Dieke van der Spek / 06-24684039 / publiciteit@debetovering.nl