Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Jong jazz talent op tournee

31 - 12 - 2012

De nieuwe namen van de Young VIPs, dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon talent, zijn bekend. Het dubbelprogramma bestaat in 2013 uit gitarist Reinier Baas met The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en het trio Kapok.

PERSBERICHT 20-12-2012

Jazz talenten Reinier Baas en Kapok zijn de Young VIPs 2013
Tournee februari t/m mei 2013

In 2013 vindt de 15e editie van de Young VIPs Tournee plaats, dé jaarlijkse jazztournee voor buitengewoon talent met hoogwaardig eigen repertoire. Het dubbelprogramma op toonaangevende jazzpodia bestaat dit jaar uit gitarist Reinier Baas met The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en de winnaar van de Dutch Jazz Competition: het trio Kapok.

Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble
De jonge gitarist, componist en bandleider Reinier Baas is de oprichter van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, een jong kwintet met louter topnamen: Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis (altsaxofoon), Sean Fasciani (contrabas), Mark Schilders (drums) en Reinier Baas zelf op gitaar. Hij wordt unaniem geprezen om zijn durf, muzikaliteit en uniciteit. Baas brengt jazzmuziek met een rock-attitude. Zijn door hemzelf geproduceerde debuut is een origineel album met doordachte composities, grotendeels van eigen hand. In november 2012 kwam zijn tweede album getiteld Mostly Improvised Instrumental Indie Music uit. Baas speelt inmiddels zowel in het Bimhuis als in het Concertgebouw en zowel op North Sea Jazz als op Lowlands.

De pers over Reinier Baas:
Baas is meteen opgenomen in de wereld van de groten, in elk geval in Nederland.’ – Trouw
Eén van de opvallendste jonge jazzmusici van Nederland.’ – NRC Handelsblad
De techniek van Baas maakt indruk.’ **** – Volkskrant
De 26-jarige Baas bewijst met ‘More Socially Relevant Jazz Music’ de status van beloftevol al te zijn ontstegen’ – Jazzenzo

De pers over Mostly Improvised Instrumental Indie Music:
Hier hoor je de toekomst van de jazz.‘ – Parool
Het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland.‘ – Volkskrant

Bezetting: Reinier Baas (gitaar), Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis (altsaxofoon), Sean Fasciani (contrabas), Mark Schilders (drums)

www.reinierbaas.com

Kapok
Kapok trekt zich niets aan van gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting gaan Morris Kliphuis (hoorn en cornet), Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (percussie) op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Kapok houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie en kan een stuk op het podium een totaal andere invulling krijgen dan iedereen gedacht had. In 2012 won Kapok tijdens de Dutch Jazz Competition de prestigeuze prijs voor ‘Beste Groep’.  De jury, bestaande uit saxofonist Sjoerd Dijkhuizen, trompettist Jan van Duikeren en Volkskrant jazzjournalist Tim Sprangers was unaniem in zijn oordeel over de winnaar: “Kapok blinkt uit in originaliteit en inventief samenspel, speelt lekker ongepolijst en spontaan. Met een overdonderend rijke, beeldende set weet Kapok een geweldige spanning op te roepen.

Met het, in de Utrechtse Kytopia studio opgenomen, debuutalbum Flatlands ging Kapok in 2012 maar liefst langs 53 zalen in Nederland. De pers over het debuutalbum van Kapok:
Een van de leukste Nederlandse jazzplaten van de afgelopen jaren’ – De Volkskrant
Een jazzplaat met licht, ruimte en fantasie (…) Kapok is een bijzondere versmelting van instrumenten’ – NRC Handelsblad
Verontrustend goed (…) een eigenaardige synergie, die moeiteloos de aandacht van de avontuurlijke luisteraar opeist. Een absolute aanrader’ – Jazzenzo.

Bezetting: Morris Kliphuis (hoorn en cornet), Timon Koomen (gitaar), Remco Menting (drums)
www.kapokmusic.com

Tournee 2013
De Young VIPs 2013 gaan van eind februari t/m mei op tournee langs de toonaangevende jazzpodia in Nederland. De exacte data worden binnenkort bekendgemaakt.

VIP & JazzVip
De Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) is een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Eén van de activiteiten van de VIP is, sinds 1997, de organisatie van de jaarlijkse ‘Young VIPs tour’. Vanaf 2013 wordt de organisatie van die tournee belegd bij Stichting JazzVip. De programmering van de tour blijft in handen van de VIP.

Young VIPs 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en VSB fonds.

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE:

Aan de redactie:
Wilt u meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal, neem dan contact op met
Dieke van der Spek, publiciteit Young Vips 2013
Telefoon: 06 – 24684039
E-mail: info@ludieke.nl