Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

“het wordt vanzelf politiek” ★★★★

18 - 08 - 2021

Op 7 augustus ging Songs for no one van Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani in premiere op Theater Festival Boulevard. Nastaran vertelde over de voorstelling bij Nooit meer slapen op Radio 1 en ging in gesprek met De Volkskrant en NRC. Beide kranten waren lovend in hun recensies.

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Naar aanleiding van de premiere op 7 augustus verschenen er diverse mooie interviews en recensies in de media.

Interviews

NRC: Theatermaker en acteur Nastaran Razawi Khorasani maakt voorstellingen waarin het lichaam als belangrijkste communicatiemiddel wordt ingezet. „Hoe sta of loop je in de achtste groep?”

Volkskrant: In haar voorstelling Songs for No One, te zien op Theaterfestival Boulevard, gaat de Iraans-Nederlandse met kinderen uit Iran in gesprek. ‘Het beeld dat in de media van Iran heerst is dat van islam en ayatollahs, maar de Iraniërs lijken zo veel op ons.’

Ook sprak Nastaran met Pieter van der Wielen voor het Radio 1 programma Nooit meer slapen. Luister de uitzending hier terug.

Recensies

In ‘Songs for no one’ geeft Nastaran Razawi Khorasani het woord aan twee Iraanse kinderen, die op montere toon vertellen over wat leuk en niet leuk is aan hun leven en land. ★★★★ NRC

Niets wat Iraans-Nederlandse theatermaker Nastaran ­Razawi Khorasani doet behoeft uitleg; het wordt vanzelf politiek.
★★★★ Volkskrant

Songs for no one staat op 11 en 12 september 2021 op het Nederlands Theater Festival in Theater Bellevue en speelt vanaf maart 2022 in diverse theaters in Nederland.