Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Schevenings feestje!

28 - 06 - 2018

Het Zuiderstrandtheater komt weer met een nieuwe Scheveningse Volksopera! Sjaak Bral schrijft het libretto voor Scheveningse Kuren. Première 7 september.

Persbericht 28 juni 2018

Het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst presenteren: Scheveningse Kuren
volksopera geschreven door Sjaak Bral, te zien vanaf 6 september 2018

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater & Kwekers in de kunst de gloednieuwe volksopera Scheveningse Kuren, over 200 jaar badplaats Scheveningen en de geschiedenis van het Kurhaus. Net zoals bij De Vloek schrijft Sjaak Bral het libretto! Scheveningse Kuren is onderdeel van Feest aan Zee.

Zonder geschiedenis is er geen toekomst. Scheveningen barst van de geschiedenis en kent prachtige verhalen. Die kun je op veel manieren vertellen, maar samen zingen is toch het allerleukst. Zeker als er iets te vieren valt, zoals dit jaar. Zingen over Scheveningen, iets mooiers bestaat niet.’, Sjaak Bral.

Over Scheveningse Kuren
De gastvrijheid van Scheveningen is wereldberoemd. Ook deze avond, tijdens een bruiloftsfeest in het Kurhaus, worden de feestgangers in de Kurzaal door de ceremoniemeester onthaald op een warm welkom. In het Nederlands én het Papiaments. Als het dochtertje van één van de aanwezigen vraagt of het Kurhaus een paleis is, durft de gastheer geen nee te zeggen. Dit blijkt het startsein voor een wonderlijke reis door de tijd, van Jacob Pronk tot de Rolling Stones, waarbij de werkelijkheid flink wordt opgerekt. Historisch nepnieuws? Welnee. De leugen is zó mooi, dat iedereen zou willen dat het de waarheid was.

Zuiderstrandtheater, Scheveningen
do 6 t/m za 8 september 20:00 (première vrijdag 7 september)
zo 9 september 14:30
di 11 & wo 12 september 20:00
Informatie & kaartverkoop www.zuiderstrandtheater.nl 070 88 00 333
Volg de aanloop naar deze volksopera via facebook.com/scheveningsekuren

Regie Kees Scholten Tekst Sjaak Bral Muzikale leiding Rick Schoonbeek & Boudewijn Ruigrok Uitvoering muziek Residentie Orkest Decor Tessa Verbei Kostuum Tanja Schwerdfeger
Met Susan Malaika Bailey, Marcel Reijans, Sjaak Bral als ceremoniemeester, het Residentie Orkest, het Volksoperahuis, Theaterkoor Dario Fo, Rabarber, Dutch Don’t Dance Division en een kleurrijk projectkoor van Scheveningers en Hagenaars

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: info@ludieke.nl