Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Het Nationale Toneel brengt Nieuwspoort

28 - 10 - 2013

Het verslag van een dertien weken durende safari door politiek Den Haag. Vanaf 20 november exclusief te zien in het NT Gebouw in Den Haag en het Compagnietheater in Amsterdam.

PERSBERICHT 28 oktober 2013

De ‘fresh arrivals’ van het Nationale Toneel duiken onder aanvoering van regisseur Casper Vandeputte in het centrum van de macht. Nieuwspoort is het verslag van een dertien weken durende safari door politiek Den Haag. Exclusief te zien in het NT Gebouw in Den Haag en het Compagnietheater in Amsterdam.

Op vijf minuten lopen van de repetitielokalen van het Nationale Toneel zetelt het Nederlandse bestuur. Op het Haagse Binnenhof werken ministers, Kamerleden en fractiemedewerkers aan de toekomst van ons land. Journalisten houden hun schreden kritisch en nauwlettend in de gaten. Maar ’s avonds zitten journalist en politicus in sociëteit Nieuwspoort gebroederlijk aan de borreltafel. De tegenstellingen van de dag verdwijnen in de nevel van ‘de Nieuwspoortcode’: wat in Nieuwspoort wordt besproken, blijft geheim.

Voor de voorstelling Nieuwspoort gingen alle deuren van het Tweede Kamergebouw en sociëteit Nieuwspoort open voor Casper Vandeputte en zijn acteurs. Zij spraken off the record met journalisten, (ex-)Kamerleden en ambtenaren. Ze stonden tussen de machtigste mensen van Nederland op de VNO/NCW-borrel. Ze volgden een mediatraining en liepen mee met Pauw & Witteman. Ze dronken na de Algemene Beschouwingen in Nieuwspoort tot diep in de nacht bier met journalisten en politici. Ze lazen eindeloos veel boeken en artikelen over politiek, macht en media. Nieuwspoort is het verslag van een dertien weken durende safari door politiek Den Haag. Open en transparant, net als de politiek zelf.

regie Casper Vandeputte
met Hannah Hoekstra, Joris Smit, Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen

20 t/m 23 november 20:30 NT Gebouw Den Haag  (20 november première)
3 t/m 7 december 20:30 Compagnietheater Amsterdam

Perscentrum Nieuwspoort heeft het Nationale Toneel benoemd tot Nieuwspoortrapporteur 2013. De rapporteur krijgt toegang tot de gelijknamige sociëteit en het gebouw van de Tweede Kamer om het politiek-publicitaire complex te onderzoeken. Eerdere rapporteurs waren onder meer journalist Joris Luyendijk. Op 20 november zal acteur en oud-Kamerlid Boris van der Ham ’s middags de Kees Lunshoflezing verzorgen over de relatie tussen politiek en theater. Het NT zal tijdens deze bijeenkomst als rapporteur een voorpresentatie geven van zijn bevindingen. Diezelfde avond gaat de voorstelling Nieuwspoort in première.

Voor meer informatie: 070-3181444 | www.nationaletoneel.nl/nieuwspoort

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal: http://www.nationaletoneel.nl/pers
Interviews & meer informatie:  Dieke van der Spek 06-24684039 | dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl