Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Hans Croiset neemt afscheid met Eindspel bij Theater Rotterdam

19 - 05 - 2022

Hans Croiset speelt na een carrière van bijna 70 jaar zijn allerlaatste rol op toneel. Met Eindspel neemt hij afscheid van de theaterwereld.

We zijn blij en vereerd dat we vanuit Ludieke de PR mogen doen voor deze voorstelling.

“Een bijna vrolijk verlatingsritueel met een fenomenale Hans Croiset.” ★★★★★ de Volkskrant
“’Prachtig ingeleefd spel van Hans Croiset” ★★★★ NRC

Toneelcarrière van bijna 70 jaar
Hans Croiset (1935, Amsterdam) is acteur, regisseur, artistiek leider en auteur. Hij werd opgeleid door zijn vader Max Croiset, de Russische regisseur Sjarov en Ton Lutz. In 1953 begon hij zijn carrière als acteur bij het Rotterdams Toneel. Croiset speelde tijdens zijn carrière veel grote rollen en werd ook al vroeg artistiek leider en regisseur. Hij is daarmee van grote betekenis geweest voor het Nederlandse toneel. In 1973 richtte hij theatergezelschap Publiekstheater op, waar naast zijn vader ook acteurs als Sigrid Koetse, Eric Schneider en Petra Laseur deel van uitmaakten. In 1987 fuseerde het gezelschap met Toneelgroep Centrum tot het nieuwe gezelschap Toneelgroep Amsterdam. In 1988 startte hij in Den Haag het Nationale Toneel. In 1996 richtte hij met Ronald Klamer Het Toneel Speelt op, een nieuw Amsterdams toneelgezelschap met acteurs als Peter Blok, Carine Crutzen en Gijs Scholten van Aschat. Ook na de pensioengerechtigde leeftijd blijft Hans grote toneelrollen spelen bij verschillende gezelschappen. Hij won tweemaal de Louis d’Or (1980, 2017), de toneelprijs voor beste mannelijke acteur.

In de media
Reportage in NRC: “Ik ben geen geboren acteur, geen speelbeest”
Theaterkrant: “Hans Croiset (86) stopt met acteren”
Trouw: “Hans Croisets grootse afscheid van theater als tragikomische spiegel van het leven zelf”
Volkskrant: “Binnenkort valt het doek voor Hans Croiset voor de laatste keer. ‘Heerlijk’ zegt hij zelf

Praktische informatie
Je kan Eindspel van Theater Rotterdam nog tijdens de landelijke tournee zien van 10 mei t/m 5 juni 2022.
Meer informatie vind je op www.tr.nl/eindspel