Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

HandsON in de media

10 - 10 - 2020

Tijdens de Nederlandse Dansdagen Digitaal ging de allereerste versie van de voorstelling HandsON van Another Kind of Blue in première. Deze bijzondere virtual reality ervaring van choreograaf David Middendorp kreeg veel media aandacht. 

Zo was David te gast bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen van de VPRO waar hij sprak over de nieuwe virtual reality voorstelling HandsON en dieper in ging op zijn keuze voor het medium VR. Klik hier voor de uitzending.

Het tv programma Dans met mij, waarin de ambassadeurs van de Nederlandse dans Jan Kooijman en Igone de Jongh hun liefde voor dans delen, wijdde een item aan HandsON. Zij spraken met David over het gebruik van technologie in dans en ze bekeken samen een fragment uit zijn eerdere choreografie Flyland. Dit interview werd op NPO2 uitgezonden tijdens de Nederlandse Dansdagen Digitaal. Bekijk de uitzending hier (interview met David vanaf 1:50).

Voor HandsON liet David zich inspireren door handbewegingen van politiek leiders. Annette Embrechts interviewde David voor de Volkskrant en zij vroeg hem om drie speechende wereldleiders op zijn choreografische snijtafel te leggen. Want: ‘Handen liegen niet. Het onderbewustzijn spreekt altijd mee.’ Lees het artikel hier

Voor de categorie ‘In de Spotlight’ van de TheaterEncyclopedie werd David geïnterviewd over o.a. het gebruikt van technologie binnen zijn choreografieën. “In technologie zit juist een menselijke kant“. Klik hier voor het volledige interview.

Sander Janssens interviewde David voor Theaterkrant. Het gesprek ging over anderhalvemetertheater en dat een medium als virtual reality extra spanning kan brengen in een voorstelling. “Toeschouwers kunnen fysiek heel ver uit elkaar zitten maar in VR bij wijze van spreken bij elkaar op schoot zitten.“. Lees het interview hier terug.

Naast deze mooie interviews waren er natuurlijk ook recensies. HandsON kreeg in het NRC vier sterren en ook theaterrecensent Annette Embrechts van de Theaterkrant was enthousiast.

David blijft zijn virtual reality voorstelling de komende tijd verder ontwikkelen. Op 14 en 15 december is de tweede versie van HandsON te zien in Korzo, Den Haag. Koop nu kaarten