Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Goebaidoelina Festival

29 - 06 - 2018

Festival Dag in de Branding staat op 5 & 6 oktober geheel in het teken van de wereldberoemde 86-jarige componiste Sofia Goebaidoelina.

Persbericht

Festival Dag in de Branding, New European Ensemble, Residentie Orkest & Koninklijk Conservatorium presenteren:
het Goebaidoelina Festival op 5 & 6 oktober in Den Haag

De aankomende editie van Festival Dag in de Branding staat geheel in het teken van de Russische componist Sofia Goebaidoelina. Goebaidoelina is een van de meest markante stemmen in de hedendaagse muziek. Haar werk is oorspronkelijk, diep religieus en van een grote helderheid en precisie. Op 5 en 6 oktober 2018 is ze te gast in Den Haag voor een retrospectief van haar werk. Het New European Ensemble, het Residentie Orkest en studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen een selectie uit haar oeuvre, reikend van vroeg atonaal werk uit de Sovjet-tijd tot muziek die ze recentelijk heeft gecomponeerd. Ook Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk en Korzo werken vol enthousiasme mee aan deze bijzondere editie van Festival Dag in de Branding.

Het portret van deze wereldberoemde 86-jarige componiste vindt plaats op initiatief van het New European Ensemble en in samenwerking met Festival Dag in de Branding, het Residentie Orkest, en het Koninklijk Conservatorium. Goebaidoelina staat bekend om de integere mystieke kracht van haar composities die vaak gekoppeld zijn aan religieuze thema’s. Ze wil met haar werk een brug slaan naar het hiernamaals. Op het programma staan enkele van de belangrijkste kamermuziek- en ensemblestukken uit haar oeuvre waaronder de recente werken PilgrimsSotto Voce en Repentence gekoppeld aan eerdere werken zoals ConcordanzaHommage a T.S. EliotFachwerk en vele andere. Het Residentie Orkest opent het Goebaidoelina Festival op vrijdagavond 5 oktober in het Zuiderstrandtheater met een uitvoering van Offertorium.

Saskia Lankhoorn, curator Festival Dag in de Branding: “Ik vind het fantastisch dat componiste van wereldfaam Sofia Goebaidoelina naar Den Haag komt om Festival Dag in de Branding met haar aanwezigheid te vereren. Dat wij iemand in ons midden hebben die uit zo’n andere wereld komt en die al zo lang zulke prachtige muziek schrijft, is iets van grote waarde. Ik kan dan ook voorspellen dat het twee bijzondere muzikale dagen gaan worden die het publiek en de musici veel inspiratie zullen brengen, alsook een verdieping voor het verdere luisterende én componerende leven.”

PROGRAMMA

vr 5 oktober, 20.00 uur
Zuiderstrandtheater
Residentie Orkest
Antje Weithaas, viool
Otto Tausk, dirigent

Goebaidoelina – Offertorium (1980)
Sjostakovitsj – 5de symfonie
Student Koninklijk Conservatorium – nieuw werk

za 6 oktober, 12.00 uur
Korzo
Leerlingen van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium (piano)

Goebaidoelina – Musical Toys

za 6 oktober, 14.00 uur
Korzo
New European Ensemble

Goebaidoelina – Sotto Voce (2010)
Lauge Dideriksen – nieuw werk
Goebaidoelina – Pilgrims (2014)

Erik-Jan de With en Daan van Koppen, saxofoon
Goebaidoelina – Duo Sonata (1977)

za 6 oktober, 17.00 uur
Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium
New European Ensemble
Ensemble Academie Koninklijk Conservatorium
An Raskin, bajan
Felicia van den End, fluit
Rada Ovcharova, viool
Jonathan Berman, dirigent

Goebaidoelina – Fachwerk (2009)
Goebaidoelina – Impromptu (1996)

za 6 oktober, 20.15 uur
Nieuwe Kerk
New European Ensemble
Katherine Dain, sopraan
Jonathan Berman, dirigent

Goebaidoelina – Concordanza (1971)
Goebaidoelina – Aus den visionen Hildegard von Bingen (1994)
Goebaidoelina – Repentence (2008)
Goebaidoelina – Hommage a T.S. Eliot (1987)

Kaartverkoop
Bij Festival Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor het volledige festival, of een dagkaart voor de concerten van zaterdag 6 oktober. Losse kaarten zijn verkrijgbaar bij de zalen. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen; zie daarvoor de websites van de concertzalen.

Info en tickets: www.dagindebranding.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: publiciteit@dagindebranding.nl