Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Firma MES speelt SCHREEUW

19 - 03 - 2013

Hét jonge Haagse theatergezelschap brengt een nieuwe toneeltekst van schrijftalent Hannah van Wieringen 0ver aandacht vragen, krijgen en geven. Vanaf 28 mei te zien in Den Haag, Haarlem, Amsterdam en Utrecht.

PERSBERICHT 19-03-2013

Drie bloedzenuwachtige gasten, vijf minuten voor hun optreden in een tv-show. Een uitzinnig publiek in de studio. Drie uitgebluste kijkers op de bank.

SCHREEUW is een even pijnlijke als herkenbare televisie-avond, door Firma MES voor jou naar het theater gebracht. Met harde muziek, snelle montages en eerlijke teksten van Hannah van Wieringen. Over aandacht vragen, krijgen en geven.

De pers over Firma MES:
“Hilarisch en unheimisch” **** Volkskrant over VOLG
“Geestig, snel, navrant, provocerend” NRC. Next over ROES

Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans. Regie: Thomas Schoots. Tekst: Hannah van Wieringen.

Firma MES
Firma MES is hét jonge Haagse theatergezelschap bestaande uit Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans en Thomas Schoots. Eerder maakten ze het door Hanna Bervoets geschreven ROES en de succesvoorstelling VOLG, gebaseerd op sms’jes uit een gevonden telefoon. In Firma MES EXTRA: Club Mayfair leidden ze hun publiek rond door het beroemdste bordeel van Den Haag en in maart van dit jaar organiseerden ze een grote kledingruil in Theater aan het Spui. Vanaf 2013 ontvangen ze structurele ondersteuning van de gemeente Den Haag en werken ze samen met het Nationale Toneel.

Hannah van Wieringen
Schrijver Hannah van Wieringen (1982) is bekend van haar werk voor Toneelgroep Oostpool waaronder Er moet licht zijn (2010), Thuis ben je nooit alleen (2010) en (in) Koud Water (2012). Haar prozadebuut De kermis van Gravezuid kwam uit in november 2012 en werd zeer goed ontvangen. Ook schrijft ze voor ELLE en ELLE eten.

Speellijst:
29 t/m 30 mei (try-out), 31 mei (première), 1 juni 20:15, 2 juni 15:00 Theater aan het Spui, Den Haag
7 & 8 juni, 20:00 Toneelschuur, Haarlem
10 & 11 juni, 20:30 Theater Bellevue, Amsterdam
12 & 13 juni, 20:30 Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
18 t/m 22 juni, 20:15 Theater aan het Spui, Den Haag

www.firmames.nl

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie en high res voorpubliciteitsfoto:
Contactpersoon Firma MES: Dieke van der Spek
via 06-24684039 / publiciteit@firmames.nl