Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Firma MES op tournee met VOLG

01 - 10 - 2012

In het najaar van 2010 krijgt regisseur Thomas Schoots een leentelefoon met inhoud. Aanleiding voor de voorstelling VOLG over de huidige grenzen van privacy. Wegens succes op tournee van 10 oktober t/m 28 december 2012.

PERSBERICHT 20-09-2012

Firma MES op tournee met succesvoorstelling VOLG
van 10 oktober t/m 28 december 2012 in theaters door heel Nederland

Op deze leentelefoon staan 263 sms-berichten, vier foto’s en twee filmpjes van de vorige eigenaar: een zekere Anouk. Samen met schrijfster Laia Fàbregas maakt Firma MES een voorstelling gebaseerd op wat zij te weten komen over Anouk. Anouk weet van niks.

Ze houdt van paarden. Dat weet ik al vanaf het begin. Ze houdt van paarden.

In VOLG gaat Firma MES op zoek naar de huidige grenzen van privacy. Gefascineerd door de gegevens uit de telefoon duiken ze in het leven van Anouk. Waar woont ze? Waar werkt ze? Heeft ze een relatie? Wie is toch die Job die ze ’s avonds sms’t? Naast deze zoektocht zien we drie fictieve personages aan de haal gaan met de realiteit. VOLG: over wanneer nieuwsgierigheid gevaarlijk wordt.

De pers over VOLG:
**** “Hilarisch en unheimisch (…) Ze schakelen soepel tussen zichzelf, hun kanttekeningen en hun personages. (…) ga je vijf kwartier lang naadloos mee in hun spannende zoektocht in het leven van een doodgewone vrouw.” – Volkskrant
Fictie en non-fictie lopen dan ongemerkt in elkaar over. (…) Als vanzelf wordt het big-brother-dillema van de privacy zo de toneelvloer opgeschoven: (…) swingend en spontaan” – Trouw

Firma MES Firma MES is hét jonge Haagse theatergezelschap. Naast VOLG maakten wij de voorstellingen: Eb, ROES en STEL. In Firma MES EXTRA: Club Mayfair leidden wij ons publiek rond door het beroemdste bordeel van Den Haag. Vanaf 2013 ontvangen wij structurele ondersteuning van de gemeente Den Haag en zullen wij een nauwe samenwerking aangaan met het Nationale Toneel.

De pers over ROES en STEL:
Geestig, snel, navrant, provocerend”– NRC.Next over ROES
ontegenzeggelijk vlot geschreven en gespeeld” – Volkskrant over STEL

Laia Fàbregas
Laia Fàbregas (1973) woont afwisselend in Spanje en Nederland. Ze debuteerde in 2008 met de veelgeprezen roman Het Meisje met de Negen Vingers en in 2010 verscheen Landen dat genomineerd werd voor de Opzij Literatuurprijs. Fàbregas in De Volkskrant: “De personages in mijn romans doen wat ik niet durf. Ze zijn allen bezig met een zoektocht, waarbij ze doordringen in de levens van anderen. (…) Maar onduidelijk is wat van mij is en wat fictie.

Concept Firma MES Regie Thomas Schoots Spel Daan van Dijsseldonk (als Bart), Roos Eijmers (als Lilian), Lindertje Mans (als Sophie) Tekst Laia Fàbregas Vormgeving Catharina Scholten Kostuums Anne-Rixt Gast Fotografie Joris-Jan Bos Landelijke

Tournee 10 oktober t/m 28 december 2012
www.firmames.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en high res voorpubliciteitsfoto: Contactpersoon Firma MES: Dieke van der Spek via 06-24684039 / publiciteit@firmames.nl