Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Firma MES op tournee met STEL

26 - 08 - 2013

Vorig seizoen was STEL te zien op locatie in New Babylon Den Haag en nu vanaf 16 oktober op tournee langs de theaters.  ‘vlot geschreven en gespeeld’, aldus de Volkskrant!

PERSBERICHT 15-07-2013

FIRMA MES SPEELT STEL
Over tegengestelde wensen, praktische ongemakken en de onmogelijkheid van samen dromen.

Liefde is… grote verwachtingen, kleine irritaties en de zoektocht naar de perfecte bank. Het afgelopen jaar gingen alle leden van Firma MES samenwonen met hun geliefden. Nu spelen ze STEL: over verschillende koppels op hun eerste dag samen in een nieuw huis. In afwisselende scènes proberen vier mensen antwoord te vinden op de vraag: is samen beter dan alleen?.

Volkskrant over STEL:
“ontegenzeggelijk vlot geschreven en gespeeld: een modern, well-made play over een stel herkenbare personages dat worstelt met het dagelijks leven”

De pers eerder over Firma MES:
“Hilarisch en unheimisch” **** Volkskrant over VOLG
“Geestig, snel, navrant, provocerend” nrc.next over ROES

Spel: Daan van Dijsseldonk, Justus van Dillen, Roos Eijmers en Lindertje Mans Regie: Thomas Schoots Tekstbijdragen: Sytze Schalk en Esther Duysker
I.s.m. Theater aan het Spui en het Nationale Toneel

Firma MES
Firma MES is hét jonge theatergezelschap uit Den Haag met voorstellingen die dicht op de tijdgeest zitten en een breed publiek bereiken. Zo maakte het gezelschap onder andere de succesvoorstelling VOLG, gebaseerd op sms’jes uit een gevonden telefoon, en schreven Hanna Bervoets en Hannah van Wieringen in opdracht van Firma MES nieuwe toneelteksten. Een eerdere versie van STEL speelde in 2012 op locatie in Den Haag. Dit theaterseizoen is de vernieuwde versie door het hele land te zien.

Speellijst 2013-2014:

16 oktober          20.15               Den Haag                     Theater Dakota             (try-out)
17 oktober          20.15               Den Haag                     Theater Dakota             (première)
29 oktober          20.30               Deventer                       Theater Bouwkunde
31 oktober          20.15               Den Haag                     Theater aan het Spui
5 november        20.00               Sittard                           Stadsschouwburg Sittard-Geleen
21 november       20.30               Hoorn                          Schouwburg Het Park
27 november       20.00               Apeldoorn                    Schouwburg Orpheus
29 november       20.00               Den Bosch                    Verkadefabriek
2 december         20.15               Groningen                    De Oosterpoort
11 december       20.30               Venlo                           De Maaspoort
12 december       20.15               Woerden                      Het Klooster Theater
13 december       20.00               Oldenzaal                     Stadstheater De Bond
17 december       20.30               Heerlen                        Theater Heerlen
20 december       20.30               Amersfoort                    De Lieve Vrouw
20 januari           12.35               Enschede                      Vrijhof / broodje cultuur (matinee)
28 januari           20.00               Almelo                         Theater Hof 88
30 januari           20.30               Utrecht                        Stadsschouwburg Utrecht
1 februari             20.30               Leiden                          Theater Ins Blau

firmames.nl
t @firmames |f /firmames

 

FIRMA MES BESTAAT UIT:

ROOS EIJMERS (1985)
is geboren en getogen in Den Haag, ging na haar VWO direct naar de Toneelacademie Maastricht en studeerde daar in 2008 af als actrice. Sindsdien werkt ze bij grote en kleine theatergezelschappen zoals het Nationale Toneel, de Veenfabriek, Het Zuidelijk Toneel en op de Parade. Voor haar hoofdrol in Dat Smoel van het Nationale Toneel werd ze genomineerd voor de Guido de Moor prijs. In 2010 riep Viva haar uit tot een van de meest talentvolle vrouwen van dat moment. Roos is tevens te zien in verschillende TV-series en films en helpt bij de oprichting van De Correspondent.

LINDERTJE MANS (1986)
studeerde in 2008 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht, en voltooide daarnaast in 2012 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude de Masterspecialisatie Muziektheater o.l.v. Paul Koek (de Veenfabriek), richting zang en theater. Ze werkte als actrice bij verschillende kleine en grote theatergezelschappen, waaronder Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Laagland en Theater EA. Haar eigen muziektheatervoorstellingen waren te zien in het theater en op festivals, en ze geeft regelmatig een theatrale bijdrage aan concerten en dansproducties.

DAAN VAN DIJSSELDONK (1986)
studeerde in 2008 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde onder andere bij Het Zuidelijk Toneel, het Nationale Toneel, Toneelgroep Oostpool en de Veenfabriek. Bij NTGent was hij te zien in Troost, Instinct (regie Johan Simons), bij Toneelgroep Amsterdam in Opening Night (regie Ivo van Hove), nog steeds over de hele wereld te zien. In 2012 was hij met Woeste Hoogten (Theater Artemis) te zien op Broadway. Verder speelde hij in diverse films en TV-series, waaronder Deadline 2, Overspel en het veelbekroonde Maite was hier van Boudewijn Koole.

THOMAS SCHOOTS (1985)
regisseert, speelt, schrijft en doceert. Hij studeerde in 2008 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht en keerde daarna terug naar Den Haag waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Na regiestages bij Het Zuidelijk Toneel en het Toneelhuis, speelde hij bij Theatergroep MAX. Samen met de talentvolle fotografe Sarah Carlier maakte hij de korte voorstelling Carrousel. In de zomer van 2011 nam hij deel aan het Directors Lab van het Lincoln Center Theatre in New York. Als acteur is hij te zien in verschillende TV-series en films.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en high res voorpubliciteitsfoto:
Contactpersoon Firma MES: Dieke van der Spek
via 06-24684039 / publiciteit@firmames.nl