Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Festival Dag in de Branding viert feest

02 - 11 - 2018

Festival Dag in de Branding beleeft op 24 november haar 50e editie!

Persbericht

Festival Dag in de Branding viert feest met de 50e editie op zaterdag 24 november

We zijn aangekomen bij de 50ste editie van Festival Dag in de Branding en dus is het feest in Den Haag op zaterdag 24 november! De dag is gevuld met een mooi programma waarin de menselijke stem centraal staat. Ook voor Wim Boerman, artistiek leider van orkest de ereprijs, is het een gedenkwaardige dag: hij krijgt uit handen van de Gemeente Den Haag en de Johan Wagenaar Stichting de Theo Bruinsprijs uitgereikt ‘voor zijn niet aflatende inzet een groot publiek te winnen voor nieuwe gecomponeerde muziek’, aldus de jury.

Tijdens dit festival belichten we de menselijke stem in al haar facetten – variërend van pure vocalen en experimenteel stemgebruik tot digitale ontwikkelingen in menselijke communicatie. U hoort de zingende acteur Jeroen van Venrooij samen met orkest de ereprijs en ELECTRA’s veelzijdige sopraan Michaela Riener. Zangeres Keren Motseri gaat de dialoog aan met violist Joseph Puglia en de Haagse stemkunstenaar Stephanie Pan zorgt in het Paard voor een bijzonder slotakkoord.

PROGRAMMA ZA 24 NOVEMBER 2018
15:00 Korzo
ELECTRA

Yannis Kyriakides – Face

(wereldpremière tijdens November Music op 10 november a.s.)

Computers rubriceren en analyseren onze miniemste gelaatsuitdrukkingen – niet alleen als middel voor identiteitscontrole, maar ook om onze stemming te peilen voor commerciële doeleinden. Dat zo’n ontwikkeling interessante artistieke aanknopingspunten biedt, vinden de leden van ensemble ELECTRA, componist Yannis Kyriakides en fotograaf Johannes Schwartz. Face is een multimediacompositie voor stem, viool, blokfluiten, live elektronica en video, gebaseerd op gezichtsherkenningssoftware.
16:30 Theater aan het Spui (gratis)
Muziekjournalist Thea Derks gaat in gesprek met Wim Boerman (winnaar van de Theo Bruins Prijs 2018), Henk Heuvelmans (directeur Gaudeamus Muziekweek, voormalig winnaar Theo Bruins Prijs) en Saskia Lankhoorn (curator Festival Dag in de Branding).

17:00 Theater aan het Spui
Uitreiking Theo Bruins Prijs aan Wim Boerman

orkest de ereprijs

Chiel Meijering – Baal
Patryk Kusiak – Temptation
Raphael Languillat – Studie super flagellationem
Alisson Kruusmaa – Rain
Jonathan Brigg – Circus

De wethouder voor Cultuur reikt de Theo Bruins Prijs 2018 namens de Gemeente Den Haag en de Johan Wagenaar Stichting uit aan Wim Boerman. In 2013 werd de Theo Bruins Prijs voor het laatst uitgereikt aan dirigent en musicus Reinbert de Leeuw.
Wim Boerman is artistiek leider van orkest de ereprijs en de drijvende kracht achter de talentontwikkelingsprojecten die hij met zijn orkest heeft ontwikkeld en begeleid. Aansluitend op de prijsuitreiking treedt orkest de ereprijs op met werk van enkele recente laureaten uit bijna 25 jaar Young Composers Meeting.
Uit het juryrapport: “Met niet aflatende inzet heeft hij een groot publiek in Nederland en daarbuiten weten te winnen voor nieuwe gecomponeerde muziek, maar ook generaties scholieren geleerd hoe belangrijk het is dat je jezelf in muziek kunt uitdrukken. (…) Met de Theo Bruins Prijs eert de Gemeente Den Haag anno 2018 een uitvoerend musicus die net als pianist Theo Bruins zijn leven en werken in dienst stelt van de nieuwste muziek door componisten bedacht. Daar is nooit genoeg van.”

19:30 Theater aan het Spui

Keren Motseri, sopraan / Joseph Puglia, viool

Jurg Frey – Windwörter (wereldpremière)

De Zwitserse componist Jürg Frey schreef Windwörter speciaal voor sopraan Keren Motseri, die twee jaar geleden Freys liedcyclus 24 Wörter vertolkte. Op haar verzoek maakte Frey nu dit ‘zusterstuk’ voor zang en viool. Motseri vroeg topviolist Joseph Puglia om haar te begeleiden. Windwörter is verstilde, geconcentreerde muziek. Festival Dag in de Branding presenteert deze wereldpremière als een ligconcert: kies een zitzak of strandstoel en ervaar de muziek!
21:00 Paard

Stephanie Pan, zang / Vitaly Medvedev, percussie / Ensemble Klang

Stephanie Pan – Have Robot Dog, Will Travel – A Song Cycle for the Technological Age

Have Robot Dog, Will Travel is ‘een hommage aan abstractie, ambiguïteit, onuitgesproken woorden’. Stephanie Pan wil een vraagteken zetten bij het geïdealiseerde beeld van digitale techniek als de sleutel is tot een perfecte wereld. Pan: ‘Ik ben juist op zoek naar een dialoog tussen de digitale en de analoge wereld.’ De teksten in Have Robot Dog, Will Travel heeft Pan vooral zelf geschreven en cirkelen rond het thema ‘ambiguïteit’. Ook voor Stephanie een feestelijke dag, want het is tevens de album release van Have Robot Dog, Will Travel!
Kaartverkoop

Bij Festival Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor alle concerten op 24 november. Losse kaarten zijn verkrijgbaar bij de zalen. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen; zie daarvoor de websites van de concertzalen.

Info en tickets: www.dagindebranding.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: publiciteit@dagindebranding.nl