Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Festival Dag in de Branding op 6 juni online vanuit verlaten locaties

12 - 05 - 2020

Op zaterdag 6 juni presenteert het Haagse festival voor nieuwe muziek haar programma online.

Persbericht

Festival Dag in de Branding op 6 juni online vanuit verlaten locaties

Op zaterdag 6 juni presenteert het Haagse festival voor nieuwe muziek haar programma online. In een 1,5 uur durende live-interneteditie ziet u Kluster5 vanuit de Electriciteitsfabriek, Mosa Trio vanuit Belgie en Michel Marang in Korzo. Artist-in-residence Meriç Artaç­­ ging speciaal voor u met camera door haar geboorteplaats Istanbul, een uitgestorven decor voor haar korte film Mr. Z.

Het festivalthema abandoned places werd al ver voor de coronacrisis bedacht. Verlaten plekken in het (stedelijk) landschap die kunstenaars tot de verbeelding spreken. Nu wij geconfronteerd worden met verlaten podia en concertzalen – abandoned omdat er een dodelijk virus rondwaart – krijgt dit thema een geheel nieuwe lading. De online bezoekers kunnen het festival op zaterdag 6 juni om 15.00 uur gratis bijwonen. Na afloop organiseren we een nagesprek met musici en makers via Zoom. Om het festivalgevoel compleet te maken bieden wij speciale Branding Borrel Pakketten aan in samenwerking met Haagse ondernemers.

Festivaldirecteur Caroline Bakker: “Natuurlijk presenteren we ons festival liever live in het theater met publiek erbij, want dat is waar Dag in de Branding in essentie om gaat: de nabijheid, verbinding en ontmoeting met live gespeelde nieuwe muziek. Maar nu dat niet kan, biedt een online editie ons ook nieuwe kansen, zoals het bereiken van een internationaler publiek.”

Reserveren
Deze speciale online editie van Festival Dag in de Branding bieden wij u gratis aan. U kunt hiervoor reserveren via onze webshop op www.dagindebranding.nl. Enkele dagen voor het festival krijgt u van ons de uitleg en link per mail. Haal het festivalgevoel op 6 juni in huis door een Branding Borrel Pakket te bestellen via onze webshop, die wij maken in samenwerking met lokale Haagse ondernemers Eiber Bier en de Haagse Stadswijngaard. We leveren deze persoonlijk bij u af in de regio Den Haag.

Doneren
U heeft vanaf 6 juni de mogelijkheid om via de website vrijblijvend te doneren. Wij vinden het heel belangrijk om de musici op het gebruikelijke niveau te kunnen betalen voor hun bijdrage aan het festival, zeker nu in deze tijden hun inkomsten grotendeels zijn opgedroogd. U kunt ons hierbij helpen door een vrijwillige bijdrage te doen via onze website. Uw donatie komt geheel ten goede aan de vergoeding voor de musici.

Het programma
Zaterdag 6 juni 15.00 – 16:30 uur

Den Haag 
Kluster5

Celia Swart – Boven Hoge Gebouwen
Celia Swart – Hoge Uren
Aart Strootman – Shambling Emerge
Sebastiano Evangelista – 23:09

Speciaal voor ons festival betreedt Kluster5 deze middag de Electiciteitsfabriek met zijn ruige architectuur. Het Haagse ensemble, bestaande uit zes voormalige studenten van het Koninklijk Conservatorium, brengt een programma met louter voor hen geschreven stukken. Celia Swart verklankt Den Haag zoals we het tot voor kort kenden: het architectonisch ritme van de skyline en de dagelijkse verkeersstromen die door de straat jagen. Ook speelt Kluster5 het subtiele Shambling Emerge van Aart Strootman, dat in 2019 werd bekroond met de Matthijs Vermeulenprijs.

Mr. Z.
Meriç Artaç

Een uitgestorven Istanbul vormt het decor voor Mr. Z., een korte film van artist-in-residence Meriç Artaç. Voor dit project zocht zij verlaten plekken op in haar geboortestad. We volgen de hoofdpersoon door verlaten fabrieken, kantoren en straten. Meriç Artaç componeerde een nieuw elektronisch werk, waarin ze het personage Mr. Zanzun introduceert. Hij is het middelpunt van de opera die Artaç over anderhalf jaar (in september 2021) brengt als afsluiting van haar residency bij Festival Dag in de Branding en waarin al haar voorstudies worden samengevoegd tot één kleurrijke voorstelling.

Mosaic
Mosa Trio

David Albulescu (Codarts Rotterdam) – Howl
Bram Rooses (1997, Koninklijk Conservatorium Antwerpen) – Pianotrio nr. 1 (Soupirs du vent d’automne)
Louis Comblin (2000, Conservatoire Royal de Liège) – Firestorm
Mateo Bourgogne (Conservatoire Royal de Liège) – Balerie clincorgne
Monika Wierbilowicz (Conservatorium Maastricht) – AQATAAM
Wim Henderickx (docent Koninklijk Conservatorium Antwerpen) – Colored Silence
Elliott Carter – uit 12 Epigrams for piano, violin & cello: deel 1, 2, 3, 4, 7 & 12

Het Mosa Trio – violist Alexandra Van Beveren, cellist Paul Stavridis en pianist Bram de Vree – viert zijn tienjarig bestaan met een mozaïek van verjaardagsstukjes: muzikale geschenken van bevriende componisten en voormalige docenten van de conservatoria van Antwerpen, Luik, Maastricht en Rotterdam. Het project Mosaic omvat nu al zo’n dertig nieuwe composities, waaruit het drietal een selectie zal spelen. Zeker is dat Epigrams van de Amerikaanse componist Elliot Carter klinkt in dit, op een abandoned place in België opgenomen programma.

Shifting Images
Michel Marang, klarinet
Arnold Marinissen – Shutterspeed

In Shifting Images speelt klarinettist/fotograaf Michel Marang met het idee van ruimte en tijd. De relatie tussen die twee grootheden is voortdurend aan verandering onderhevig: soms worden de beelden overwoekerd door de tijd, soms vervaagt de muziek en blijft de ruimte. In deze aflevering van Shifting Images voor fotosequenties met live klarinet en elektronica presenteert Marang nieuw werk van componist/slagwerker Arnold Marinissen: Shutterspeed. De verlaten grote zaal van Korzo fungeert als decor voor deze verbeelding van Nietzsches Ewige Wiederkehr.

EINDE PERBSERICHT

Naar de presskit

Voor meer informatie: dieke@dagindebranding.nl