Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

NIEUW WERK VAN COMPONIST MARTIJN PADDING

16 - 09 - 2020

Na een succesvolle online zomereditie is Festival Dag in de Branding op 24 en 25 oktober terug in de concertzalen. Componist Martijn Padding staat centraal tijdens het festival voor nieuwe muziek.

Persbericht

Festival Dag in de Branding brengt nieuw werk van componist Martijn Padding

op za 24 en zo 25 oktober op diverse locaties in Den Haag en online

Na een succesvolle online zomereditie is Festival Dag in de Branding op 24 en 25 oktober terug in de concertzalen. Vanwege de Coronamaatregelen mag er minder publiek bij de concerten en daarom is een deel van het programma online. Rode draad in de 57e editie van Dag in de Branding is de muziek van Martijn Padding.

Martijn Padding (1956) is een bekend gezicht in de Haagse muziekscene. Niet alleen omdat hij aan het hoofd staat van de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium, maar ook omdat hem in 2016 tijdens Festival Dag in de Branding de Johan Wagenaar Prijs werd uitgereikt. Meesterpianist Ralph van Raat geeft een recital met hedendaagse pianomuziek van o.a. Padding. Samen met schrijver P.F. Thomése brengt het New European Ensemble de première van Grensvariaties, een ‘vertelvoorstelling’ waarvoor Padding de muziek schreef. Op zondag presenteert het Residentie Orkest het nieuwe celloconcert van Padding, geschreven in opdracht van de Cellobiënnale 2020. Het festival sluit zondagavond af met een exclusief online programma.

Zaterdag 24 oktober 2020

Korzo, 15.00 en 19.00 uur – Grensvariaties
New European Ensemble m.m.v. P.F. Thomése (verteller)
Martijn Padding – compositie
P.F. Thomése – tekst (Nederlands gesproken)

Waarom zijn we geneigd zulke harde grenzen te trekken? Of het nu gaat om landsgrenzen, tussen wij en zij, tussen binnen en buiten, tussen het digitale domein en het ‘echte’ leven – grenzen spelen een prominente rol in ons bewustzijn. In de vertelvoorstelling Grensvariaties op muziek van Martijn Padding (1956) onderzoekt schrijver P.F. Thomése deze vraag aan de hand van verhalen uit zijn eigen familiegeschiedenis en uit zijn dagelijks leven. Dit concert vindt twee keer op de dag plaats.

Nieuwe Kerk, 17.00 uur – Pianorecital
Ralph van Raat – piano

Het is geen wonder dat componisten wereldwijd graag werk voor Ralph van Raat schrijven: zelfs de meest onspeelbare partituur weet deze meesterpianist om te toveren tot een volstrekt vanzelfsprekend klinkend stuk muziek. Van Raat brengt een reeks aan hem opgedragen composities van onder anderen Joey Roukens, Heather Pinkham, Karen Tanaka, Tan Dun en uiteraard Martijn Padding.

Zondag 25 oktober

Zuiderstrandtheater, 14.15 uur – Meet Matt Haimovitz
Residentie Orkest o.l.v. Andrew Grams
Matt Haimovitz – cello

Van concertzaal tot openluchtfestival en van Bach tot Jimi Hendrix – waar of wat cellist Matt Haimovitz (1970) ook speelt, hij weet liefhebbers én nieuwe luisteraars te raken. The New Yorker roemde dan ook de performances van deze ‘opmerkelijke virtuoos’. Zijn debuut in Den Haag maakt de Amerikaan met een fonkelnieuw celloconcert van Martijn Padding. Het orkest speelt eveneens een nieuw werk van de Nederlands-Israëlische componist Karmit Fadael en Stravinsky’s opzwepende suite De Vuurvogel.

Online, 20.00 uur – Exclusieve online festivaleditie
Aanvullend op de live-optredens in deze 57ste editie van Festival Dag in de Branding presenteren we op zondagavond een online programma, dat een mix is van registraties van de in dit weekend uitgevoerde stukken én nieuwe onderdelen. De drie nieuwe performances zijn uitsluitend online te bekijken.
Online 1: Meriç Artaç – Yori
David Kweksilber – basklarinet

Meriç Artaç, composer-in-residence bij Festival Dag in de Branding, presenteert een voorstudie van het karakter Yori, onderdeel van de veelomvattende muziektheaterproductie waarmee zij over een jaar afscheid wil gaan nemen.

Online 2: Calliope Tsoupaki – Thin Air
David Kweksilber – (bas)klarinet

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki (1963) schreef het weemoedige solostuk Thin Air voor Festivals for Compassion, een initiatief van festival Wonderfeel: ruim 30 festivals in Europa brengen een ode aan de compassie en solidariteit die de coronacrisis losmaakt.

Online 3: Keir Neuringer – Litanies of Trees
Ensemble Klang

Ter gelegenheid van de viering van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties op 24 oktober in Den Haag speelt Ensemble Klang een werk van de Amerikaanse componist Keir Neuringer (1976), die zich zowel in zijn teksten als composities laat inspireren door de ideeën en activiteiten van de Verenigde Naties.

Kaartverkoop
Bij Festival Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor alle concerten op 24 en 25 oktober. Voor elk concert zijn ook losse kaarten te koop. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen! Kijk voor meer info op www.dagindebranding.nl

EINDE PERBSERICHT

Naar de presskit

Voor meer informatie: dieke@dagindebranding.nl