Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Eindspel komt terug bij Theater Rotterdam

25 - 04 - 2022

De voorstelling Eindspel van regisseur Erik Whien komt op 10 mei en 4 en 5 juni terug bij Theater Rotterdam.

Persbericht

Eindspel wegens succes terug bij Theater Rotterdam

De bejubelde voorstelling Eindspel van regisseur Erik Whien komt terug bij Theater Rotterdam. Topacteurs Hans Croiset, Eelco Smits, Elsje de Wijn en Gerardjan Rijnders schitteren in deze klassieker van toneelschrijver Samuel Beckett over de zinloosheid van het bestaan. Eindspel gaat op tournee en is op 10 mei en 4 & 5 juni 2022 te zien in de grote zaal van TR schouwburg.

“Een bijna vrolijk verlatingsritueel met een fenomenale Hans Croiset.” ★★★★★ Volkskrant
“Regisseur Erik Whien houdt de voorstelling verrassend licht” ★★★★ NRC
“Alle aandacht gaat uit naar de acteurs die met trefzekere precisie hun rollen vertolken.” ★★★★ Telegraaf

Over de voorstelling
Vier personages zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. De blinde en verlamde Hamm (Hans Croiset) is afhankelijk van zijn kreupele bediende Clov (Eelco Smits). De bejaarde ouders van Hamm, Nagg (Gerardjan Rijnders) en Nell (Elsje de Wijn), leven in een vuilnisbak. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door. Ze spelen hun eindspel. En dat is geestiger dan het lijkt. “Niets is grappiger dan het ongeluk”, zegt Nell. Beckett buit dat komische potentieel meesterlijk uit.

Schrijver Samuel Beckett
Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett (1906-1989), één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Beckett wordt wereldwijd erkend als één van de belangrijkste toneelschrijvers van de twintigste eeuw. Tevens was hij een grondlegger van het moderne toneel. Wachten op Godot (1953) is zijn bekendste werk, daarnaast schreef hij andere klassiekers zoals Happy Days (1961), Krapp’s laatste band (1958) en Eindspel (1957).

Regisseur Erik Whien
Erik Whien maakt vanaf 2016 onderdeel uit van het vaste makersensemble bij Theater Rotterdam. Daar maakte hij onder andere het succesvolle Verdriet is het ding met veren en Revolutionary Road. Op dit moment tourt zijn bewerking van Kurt Vonneguts klassieker Slachthuis vijf door Nederland en vanaf mei is zijn versie van Eindspel terug in het theater.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via  of 06-24684039.