Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Eerste editie Amsterdam Dark Festival uitverkocht!

10 - 10 - 2023

Van 22 tot en met 24 september 2023 organiseerden Marjolijn van Heemstra en diverse partners de allereerste editie van het Amsterdam Dark Festival. Tijdens dit uitverkochte festival ontdekte we drie dagen en nachten, samen met bijna 2000 bezoekers, de schoonheid van de duisternis.

Er waren programma’s in o.a. ARTIS, Dominicuskerk, Hortus en Tolhuistuin, schemersessies door de hele stad en nachtwandelingen in vijf donkere bossen. We kijken terug op een fantastisch weekend.

Amsterdam Dark Festival in de media
Parool: “In de stad zijn de sterren nauwelijks te zijn te zien. Marjolijn van Heemstra, schrijver en stadsdichter van Amsterdam, wil mensen juist de duisternis laten ervaren op het Amsterdam Dark Festival. Bijvoorbeeld tijden een nachtwandeling: ‘Vertrouw je voeten.’”
NRC: “Kijken met je voeten in het grenzeloze donker tijdens Amsterdam Dark Festival.”
Nooit meer slapen: Marjolijn van Heemstra was te gast bij Nooit meer slapen (NPO Radio 1), waar ze vertelde over het Amsterdam Dark Festival, de (on)veiligheid van het donker en haar eerste nachtwandelingen.
Humberto Tan: Marjolijn was ook te gast bij Humberto Tan op NPO radio 1 om te vertellen waarom het donker belangrijk is.
Spijkers met Koppen: Op NPO radio 2 legde Marjolijn bij Spijkers met Koppen uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken.

Bekijk hier de after-movie

Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdam Dark Festival.