Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Drukke start van seizoen 2012-2013

06 - 11 - 2012

Het culturele seizoen startte voor Ludieke met een record aantal opdrachtgevers. Vier theatervoorstellingen, vier festivals en een jazzconcert! Vandaar dat de lancering van deze nieuwe website even op zich liet wachten.  De aftrap was begin augustus met de premiere van de muziektheater voorstelling Murder Ballads van Sluysmans & van Warmerdam tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Murder Ballads ging vanaf begin september t/m eind oktober op tournee door heel Nederland, haalde het nieuws met de ludieke strafblad actie en had een mooie uitverkochte slotvoorstelling in de Amstelkerk in Amsterdam op 27 oktober.

Eind augustus stond de agenda in het teken van de start van de reprise tournee van Midzomernachtdroom van het Nationale Toneel, gevolgd door het GOGBOT festival in Enschede begin september met als hoogtepunt een vermelding op de populaire nieuws website Nu.nl. De rest van die maand ging de aandacht vooral uit naar de locatie voorstelling STEL van het jonge gezelschap Firma MES in New Babylon in Den Haag. Volkskrant schreef hierover: ‘het is ontegenzeggelijk vlot geschreven (Sytze Schalk en Esther Duysker) en gespeeld: een modern, well-made play over een stel herkenbare personages dat worstelt met het dagelijks leven‘. In oktober begon ditzelfde gezelschap aan de reprise tournee van succesvoorstelling VOLG, die nog t/m 28 december door het hele land te zien zal zijn.

De Young VIPs jazztournee werd in oktober afgesloten in Artishock, Soest met een dubbelconcert van jazz talenten Iman Spaargaren en John Dikeman. Toch was oktober vooral de festivalmaand met Festival Dag in de Branding i.s.m. Together Now, het Shoot Me Film & Music Festival en kinder kunst- en cultuurfestival De Betovering. Deze drie Haagse festivals kwamen uitgebreid onder de aandacht in diverse lokale en landelijke media zoals NRC, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Den Haag Centraal en RTL programma Koffietijd.

Daarnaast nog de lopende werkzaamheden voor Toneelgroep Amsterdam en de voorbereiding van het nieuwe seizoen vol voorstellingen van stand-up filosoof Laura van Dolron…je begrijpt waarom deze website even op zich liet wachten!

Meer info over deze opdrachten