Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

“Sterke schets van rouw en troost” ★★★★★

10 - 07 - 2021

De voorstelling DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van theatermaker Davy Pieters ging na veel uitstel door Corona in juni eindelijk in premiere bij Theater Rotterdam. Davy was o.a. te gast bij Nooit Meer Slapen op Radio 1 en kreeg maar liefst 5 sterren van NRC.

Het werk van theatermaker Davy Pieters kenmerkt zicht door de sterke beeldende, fysieke en filmische stijl. Haar voorstellingen gaan over de mens in een snel veranderende wereld die beïnvloedt wordt door technologische ontwikkelingen en media. De dag voor de premiere was Davy te gast bij VPRO programma Nooit Meer Slapen op Radio 1 en ging in gesprek met Lotje IJzermans over de voorstellingen die, zo zegt ze zelf, uitnodigt om stil te staan bij de kwetsbaarheid van het lichaam, en het leven zelf op aarde. Benieuwd? Luister het interview.

Voor het NPO Radio4 programma Opium sprak Davy met Annemieke Bosman. Het gesprek gaat over inspiratiebronnen, het leven en onze sterfelijkheid. Luister het hele gesprek.

NRC kopt de recensie ‘Davy Pieters levert in ‘Do not look back with regret’ sterke schets van rouw en troost‘ en geeft de voorstelling vijf sterren. “Het sterke aan Do not look back with regret is dat Pieters meer dan in haar eerdere werk ruimte maakt voor troost.” “Het sensitieve spel van de twee acteurs, het dynamische lichtontwerp van Varja Klosse, de overwegend ritmische en dan plotseling melodieuze soundscape van Jimi Zoet: alles grijpt perfect in elkaar.” Lees de complete recensie.

Ook mooie woorden in de Theaterkrant ‘Do Not Look Back With Regret gaat over zorgzaamheid zoeken en bieden, over omkijken naar elkaar, afscheid nemen en de onmogelijkheid daarvan. Het is tegelijkertijd troostrijk en treurig hoe de mens in deze voorstelling aftakelt, overeind krabbelt, troost zoekt, troost biedt, en de ander ook genadeloos haar gang laat gaan, plompverloren achterlaat.’ Lees de complete recensie. 

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET is van 17 t/m 20 november 2021 nog te zien bij Theater Rotterdam. Koop kaarten.