Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

De Stokerij Schiedam presenteert Romy & Julia

24 - 11 - 2022

De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren deze kerstvakantie de familievoorstelling ROMY & JULIA (8+).

Persbericht

Klokhuis-acteurs Rogier in ‘t Hout en Sergio IJssel in familievoorstelling ROMY & JULIA

Tijdens de kerstvakantie van 2 t/m 6 januari 2023 in Schiedam

De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren deze kerstvakantie de familievoorstelling ROMY & JULIA (8+). Na successen als De Heksen, De Kleine Prins(es) en KONING brengen zij nu een eigentijdse bewerking van het bekendste liefdesverhaal van William Shakespeare. ROMY & JULIA wordt gespeeld door een grote cast bestaande uit onder andere Rogier in ‘t Hout en Sergio IJssel (bekend van Het Klokhuis), Anne Rats en Rosetta Drenth en maar liefst zeventig Schiedamse kinderen, jongeren en amateurspelers.

Regisseur Koen Wouterse: “Romy & Julia wordt een ode aan de jeugd en aan de liefde in al zijn vormen, vol muziek, dans, zang. We gaan het leven, de fantasie, de rebellie vieren.

Twee Schiedamse families
Romy en Julia komen uit twee totaal verschillende Schiedamse families: de ene handelt in jenever, de ander in autobanden. De families worden van elkaar gescheiden door onbegrip en een vete die ouder is dan ze zich kunnen herinneren. Toch ontstaat juist hier de meest verboden liefde die alles op het spel zet. Kan de liefde overwinnen in een tijd waarin de samenleving niet meer open staat om te luisteren naar de jeugd?

Deze vijfde familievoorstelling van De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie, met live muziek van Nieuwe Niks, gaat over twee star-crossed lovers: twee jonge mensen proberen uit te vinden wie ze zijn en wat ze voelen in een maatschappij die niet op ze zit te wachten.

Credits
concept en tekst Anne Rats, Koen Wouterse regie Koen Wouterse spel Rosetta Drenth, Rogier in ‘t Hout, Sergio IJssel, Anne Rats, Bart van Sliedregt, Meike Steerneman, 60 Schiedamse kinderen (Jonge Stokerij), 10 Schiedamse amateurspelers en vele anderen muziek Arend Niks, Maartje Goes decor Koen Wouterse, Mart Elderkamp, Seda van der Spek, AXIS Steigerbouw kostuum Sergio Cruz Ramirez techniek Theater aan de Schie productie Rosalie Witte, Hedi Legerstee, Theater aan de Schie marketing Dieke van der Spek, Anne Rats, Theater aan de Schie grafisch ontwerp Anouk van Mil fotografie & video Twan de Veer, Melvin Mook ROMY & JULIA is een coproductie van De Stokerij en Theater aan de Schie

Speeldata
ma 2 t/m vr 6 januari 2023 19:00 uur
Theater aan de Schie, Schiedam

Kaartverkoop
Via Theater aan de Schie(010) 2 467 467 / www.theateraandeschie.nl

Over De Stokerij
We maken voorstellingen waar iedereen zichzelf in kan herkennen. We belichten actuele maatschappelijk thema’s vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven, in theaters en op locatie in Schiedam e.o. We hebben nieuwe verhalen nodig om op te bouwen en waarin verschillende mensen, op verschillende manieren geraakt worden. Daarom werken we niet alleen met professionele acteurs en andere makers, maar ook met 50 leerlingen uit stad en regio: zij zijn door de Jonge Stokerij aan ons gezelschap verbonden. Zo ontwikkelen we talenten en stemmen die anders misschien ongezien en ongehoord zouden blijven. We zijn huisgezelschap van Theater aan de Schie in Schiedam en de diversiteit van deze mooie stad is de bron van onze inspiratie.
Meer info: www.destokerijschiedam.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via info@ludieke.nl