Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

De Stokerij Schiedam presenteert KONING

29 - 09 - 2020

Een nieuwe opdrachtgever voor Ludieke! De Stokerij Schiedam presenteert de kerstvoorstelling KONING in Theater aan de Schie van 19 t/m 24 december.

Persbericht

De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren Kerstvoorstelling KONING
Een feest voor het hele gezin, van 19 t/m 24 december te zien

Het is inmiddels een mooie traditie: in de Kerstvakantie met de hele familie genieten van de spektakel voorstellingen van De Stokerij in Theater aan de Schie! Na successen als Kleine Sofie en Lange Wapper, De Heksen en De Kleine Prins(es) komen de makers deze kerst met KONING (6+). Een gloednieuw toneelstuk geïnspireerd op grote koningen: Johan Cruijff, Koning Arthur, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyoncé, Black Panther en Willem Alexander, aangedreven door live muziek van Nieuw Niks. KONING is een avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en Koen Wouterse, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij (8-18 jaar) en amateurspelers.

Over KONING
De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Zijzelf ook niet en ze weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Lukt het Alex om het land te redden?
Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen.

KONING speelt drie keer per dag
Je kunt in december drie keer per dag naar KONING. Om 11.00 beleef je de voorstelling “door de ogen van” de Koning (Koen Wouterse), om 15.30 door die van de Eerste Minister (Roos Drenth) en om 20.00 zie je de voorstelling vanuit het perspectief van de Koningin (Anne Rats)!

Samenwerking Schiedamse restaurants
Net als voorgaande jaren wordt de Schiedamse horeca betrokken bij de kerstvoorstelling. Verwacht daar een speciaal koningsmaal én een exclusieve deleted scene! Houd voor meer informatie hierover de websites van Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam in de gaten.

Credits:
Tekst: Koen Wouterse en Anne Rats Regie: Koen Wouterse Spel: Koen Wouterse, Roos Drenth, Anne Rats, De Jonge Stokerij, diverse amateurspelers Muziek: Nieuw Niks Decor/vormgeving: Anouk van Mil Kostuum: Catherine Cuykens, Sergio Cruz Kap/grime: Leo Maliepaard e.a. Marketing: Dieke van der Spek Fotografie: Twan de Veer Video: Yorick Haan
KONING is een coproductie van: De Stokerij en Theater aan de Schie

Speeldata:
za 19 december 11.00/15.30/20.00 uur
zo 20 december 11.00/15.30/20.00 uur
di 22 december 11.00/15.30/20.00 uur
wo 23 december 11.00/15.30/20.00 uur
do 24 december 11.00/15.30/20.00 uur

Kaartverkoop:
Door de 1,5 meter richtlijn is het aantal kaarten beperkt, dus reserveer snel. Tickets zijn alleen telefonisch verkrijgbaar bij Theater aan de Schie: (010) 2 467 467. Meer info: theateraandeschie.nl/voorstelling/koning

EINDE PERBSERICHT

Naar de presskit

Voor meer informatie: info@ludieke.nl