Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

De pers kijkt uit naar This is not a dance

06 - 09 - 2023

This is not a dance van Nastaran Razawi Khorasani gaat op 21 september in première bij Theater Rotterdam en de recensenten kijk ernaar uit! Zowel De Volkskrant, NRC als de Groene Amsterdammer noemen deze performance een van de hoogtepunten van het nieuwe culturele seizoen.

“Podiumkunstenaar Nastaran Razawi Khorasani, die eerder de ontroerende voorstelling Songs for no one maakte over telefoongesprekken met Iraanse kinderen, is terug met een dansperformance. In Iran is dansen verboden; hetgeen haar inspireerde om This is not a dance te maken. Ze illustreert hoe Iraanse choreografen en dansers omgaan met censuur.” De Volkskrant – 24 aug 2023

Met haar vorige voorstelling, Songs for No One, positioneerde Nostaran Razawi Khorasani zich definitief als blijvertje in het theatercircuit. Met de stemmen van twee Iraanse kinderen als geluidsdecor, toonde de Iraanse Khorasani hun verborgen leven onder de islamitische dictatuur. De ontroerende voorstelling werd bekroond met de BNG Bank Theaterprijs voor makers onder 35 jaar.

This is not a dance is een portret van een generatie Iraanse dansmakers die ondanks censuur vastbesloten is te blijven dansen. Hoe beoefenen zij hun beroep? Wat mag getoond worden, wat niet? Hoe ver buiten die lijntjes durven zij tóch te gaan, met welke manieren weten zij de censuur te omzeilen? Een ode aan het lichaam dat móet dansen.NRC – 29 augustus 2023

Nastaran Razawi Khorasani maakte Songs for No One in 2020 en dat greep danig naar de keel.” “Khorasani is een onverzettelijk performer, die met haar intelligente vorm met deze voorstelling inzichtelijk maakt hoe angst je wereld klein maakt.” “De voorstelling won alleen maar aan urgentie en noodzaak in de storm van protest dat later in Iran zou gaan plaatsvinden en nu nog plaatsvindt.

Khorasani maakt dit seizoen een nieuwe voorstelling bij Theater Rotterdam, première eind september, die opnieuw censuur thematiseert: This Is Not a Dance, een dansperformance over het dansverbod in Iran. Dansen is officieel verboden en veel choreografen en dansers zijn gevlucht. Khorasani spreekt met hen en met hen die wel bleven over hoe ze hun kunstvorm levend kunnen houden. De voorstelling wil een eerbetoon zijn aan het lichaam dat wil bewegen. De kracht en kwetsbaarheid van Khorasani’s podiumaanwezigheid doen vermoeden dat dit een eerbetoon wordt waar je bij wil zijn.” Groene Amsterdammer – 30 augustus 2023

This is not a dance is een co-productie van Nastaran Razawi Khorasani met Theater Rotterdam en is vanaf 19 september t/m 19 november door het hele land te zien.