Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Leukste herfstvakantie met de Betovering

08 - 09 - 2013

Van 18 t/m 27 oktober is de 14e editie van Festival De Betovering in Den Haag. Een feest voor álle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Met zo’n 20.000 bezoekers bij ruim 300 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland.

PERSBERICHT september 2013

De leukste herfstvakantie van Nederland! De Betovering in Den Haag

Festival de Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd.
Tijdens de herfstvakantie van 18 t/m 27 oktober 2013 is Den Haag dé kinderstad.

Kom in oktober naar Den Haag voor de leukste herfstvakantie van Nederland tijdens de 14e editie van Festival De Betovering. Een feest voor álle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Dompel je met zo’n 20.000 anderen onder in de ruim driehonderd voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland.

Internationale producties en premières
Voor de feestelijke opening van het festival op vrijdag 18 oktober haalt de Betovering het jonge Catalaanse gezelschap Compañia de circo Eia naar Den Haag. Dit circusgezelschap won met hun eerste voorstelling Capas in Spanje alle prijzen die er te winnen zijn. Van de elf internationale producties die dit jaar naar Den Haag komen, zijn de meesten voor het eerst in Nederland te zien: Wit (White) van de Catherine Wheels Theatre Company uit Engeland, Fragiel (Fragile) van Le Clan des Songes (FR), Metro Boulot Dodo van Nevski Prospekt (BE), Zap Zapper Zapst! van 4hoog productiehuis (BE), Potato needs a bath van Shona Reppe Puppets (SCO) en Babayaga van Compagnia TPO (IT). Alle internationale voorstellingen, op de Engelstalige Potato needs a bath na, zijn voor 100% te volgen door Nederlandstalige kinderen. Ook de Nederlandse Theatergroep Fien beleeft haar première van Een broer om in te bijten tijdens het festival.

Kinderen bouwen hun festivalcentrum
Het Theater aan het Spui is de centrale plek tijdens de Betovering. De foyer en de grote zaal veranderen in de herfstvakantie in een grote kinderstad waaraan honderden kinderen meebouwen. Winkels maken, verven met E-nummers, oude t-shirts omtoveren tot knuffels, beelden en instrumenten maken… alles kan in de kinderstad!

Voorstellingen, workshops, een nacht in het museum
Bekende gezelschappen als MAAS, Gnaffel, Houten Huis, Max Tak, en Introdans zijn van de partij met voorstellingen. Op 24 oktober kunnen kinderen naar het Kinderboekenmuseum naar de Night at the Museum met Tosca Menten. Een unieke kans om in het museum te slapen en samen met Tosca liedjes te maken. In de Koninklijke Schouwburg, Theater Dakota, Lucent Danstheater en het Diamant theater zijn speciale peuterdagen en in het Gemeentemuseum maken kinderen hun eigen Coco Chanel Barbie jurkje. Er zijn nog veel meer workshops in onder meer beeldende kunst, fashion, soap- en camera-acteren, muziek, dans, lipdub, film maken en theater.

Waarom Festival de Betovering
Het is belangrijk dat kinderen op avontuur gaan. Want om erachter te komen wat er bij ze past, moeten ze zoeken en veel verschillende dingen uitproberen. Een paar dagen Betovering is zo’n avontuur. Kunst nodigt ze uit om hun fantasie te gebruiken. Het laat ze zien dat dingen soms anders zijn dan ze lijken, een probleem vaker oplosbaar is dan verwacht en het laat ze merken dat iedereen anders is en dat je tóch samen iets kunt maken. Kinderen leren de wereld op hun eigen manier een beetje mooier te maken én de mooie dingen om hen heen beter te zien.

Kijk op www.debetovering.nl voor het complete programma (vanaf 8 september online), reserveringen en toegangsprijzen. De meeste voorstellingen en workshops kosten €6,00. (50% korting voor Ooievaarspashouders)

Festival De Betovering
Voor: iedereen van 2 t/m 12 jaar
Waar: in 36 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 18 t/m zondag 27 oktober 2013 (herfstvakantie) Programma/reserveren: vanaf 8 september via www.debetovering.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Beeldmateriaal (hoge resolutie) op www.debetovering.nl onder ‘downloads’, vanaf 8 september. Vóór 8 september is een selectie downloadbaar via http://pressdoc.com/p/0016jn
Voor meer informatie: Festival De Betovering – Dieke van der Spek / 06-24684039 / publiciteit@debetovering.nl