Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

De jazztalenten van 2015

23 - 01 - 2015

Kaja Draksler en Loran Witteveen zijn de meest veelbelovende jazztalenten van 2015! Vanaf maart touren zij door Nederland als Young VIPs.

Persbericht 23 januari 2015

Kaja Draksler en Loran Witteveen zijn de meest veelbelovende jazztalenten van 2015

Programmeurs van de beste jazzclubs van ons land kiezen jaarlijks voor de Young VIPs tournee de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar kozen zij de jonge pianiste Kaja Draksler. Loran Witteveen won met zijn kwintet de Dutch Jazz Competition en is daarmee ook geselecteerd. Vanaf maart a.s. touren zij als ‘Young VIPs 2015’ door Nederland.

Kaja Draksler
Pianist en componist Kaja Draksler werd in 1987 in Kranj, Sloveniëgeboren. Ze kwam naar Nederland en studeerde af als bachelor in jazz piano en master in klassieke compositie. Kaja trad in verschillende formaties op in Europa, Egypte en de VS. Ze bracht maar liefst zeven albums uit als bandleider/componist, waaronder haar solo album. Downbeat schreef daarover: “The young Slovenian pianist Kaja Draksler shows off a wealth of sturdy ideas and nonchalant technique on this stunning solo recording.

Kaja treedt op met twee duo’s: Feecho en Cudars-Draksler Duo. In Feecho speelt ze met de Nederlandse drummer Onno Govaert en samen met gitarist Matiss Cudars vormt zij Cudars-Draksler. Beide duo’s spelen vrije improvisatie. Bij Feecho gaat het vooral om de ritmische mogelijkheden. Met Cudars draait het om korte motieven en melodieën. De Young VIP tour zorgt voor een mooie gelegenheid voor deze drie musici om de diverse mogelijkheden van het repertoire te onderzoeken. Een trio is niet uitgesloten!

www.kajadraksler.com

Loran Witteveen
Loran Witteveen (1988) studeerde in juni 2014 af voor de master jazz piano waar hij studeerde bij o.a. Harmen Fraanje. Na het winnen van de solistenprijs bij de Keep an Eye international jazzcompetitie 2013 kreeg Loran de mogelijkheid om lessen te volgen in New York en studeerde daar bij grote namen als Fred Hersch en Aaron Parks. Afgelopen jaar won hij de Dutch Jazz Competition met zijn kwintet en speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival.

Het Loran Witteveen kwintet bestaat naast pianist Loran uit Toms Rudzinskis en Jasper van Damme op alt sax, Lennart Heyndels op bas en Pit Dahm op drums. De composities zijn avontuurlijk, speels en verrassend. Ze laten zich onder andere inspireren door 20e Eeuwse klassieke muziek.
Uit het juryrapport van de Dutch Jazz Competition: “Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen.

www.loranwitteveen.com

zaterdag 7 maart 21:00 uur Leiden Hot House
zaterdag 14 maart 21:00 uur Terneuzen Porgy & Bess
dinsdag 17 maart 20:30 uur Arnhem Jazz in Arnhem
vrijdag 3 april 20:30 uur Amsterdam Bimhuis
zaterdag 11 april 20:30 uur Rotterdam LantarenVenster
maandag 13 april 21:00 uur Eindhoven Wilhelmina
donderdag 16 april 20:30 uur Groningen Platformtheater
vrijdag 17 april 20:30 uur Tilburg Paradox
donderdag 7 mei 21:00 uur Nijmegen Jazz in Nijmegen
zaterdag 16 mei 21:00 uur Soest Artishock
zaterdag 23 mei 20:30 uur Almere Corrosia
zondag 24 mei 16:00 uur Zaandam Jazz in Serah
donderdag 28 mei 20:30 uur Utrecht Rasa
zaterdag 30 mei Den Haag ProJazz in Theater Dakota

Voor actuele informatie, zie http://www.youngvips.nl

VIP & JazzVip
De Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) is een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Eén van de activiteiten van de VIP is, sinds 1997, de organisatie van de jaarlijkse ‘Young VIPs tour’. Sinds 2013 is de organisatie van die tournee belegd bij Stichting JazzVip. De programmering van de tour blijft in handen van de VIP.

Young VIPs 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE:
Aan de redactie:
Wilt u meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal, neem dan contact op met Dieke van der Spek, publiciteit Young Vips 2015 via 06 – 24684039 en info@ludieke.nl