Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Dansen voor 55+

10 - 01 - 2015

Holland Dance en Grey Vibes organiseren vanaf februari de danscursus Good [old] Times voor 55+. Dit gebeurt in de wijk, in samenwerking met vier Haagse locaties: Theater Dakota, De Nieuwe Regentes, Laaktheater en Diamant Theater.

PERSBERICHT 5 januari 2015

Grey Vibes en Holland Dance starten dansworkshops voor 55+
Vanaf februari 2015 in vier Haagse theaters

Holland Dance en Grey Vibes organiseren vanaf februari de danscursus Good [old] Times voor 55+. Good [old] Times speelt in op de behoefte om voor de groeiende doelgroep 55+ dans beschikbaar te maken. Dit gebeurt in de wijk, in samenwerking met vier Haagse locaties: Theater Dakota, De Nieuwe Regentes, Laaktheater en Diamant Theater. Beweging en plezier in dansen staan gedurende twaalf weken centraal. Grey Vibes en Holland Dance doen een oproep om je talenten te ontwikkelen, ook als je de vijftig bent gepasseerd.

Actief door dans
Beweging heeft een positieve uitwerking op de mens. Dans, oftewel bewegen, maakt gebruikt van een universele taal. Een kunstvorm zoals dans verrijkt, verdiept, verbreedt, verbindt, geeft schoonheid, verwondering en verbeelding. De dansworkshops bieden – in een ontwikkeling van toenemende vergrijzing – een omgeving voor zingeving en ontmoeting. Ook in Den Haag is er een stevige groei van inwoners tussen 65 en 80 jaar. Daarom is er een maatschappelijke noodzaak voor Den Haag om te investeren in ‘actief ouder worden’. Ouderen bij de samenleving blijven betrekken bevordert de sociale uitwisseling, sociale cohesie en de geestelijke en fysieke gezondheid van de Haagse senioren.

Gratis kennismakingsles
Holland Dance en Grey Vibes zijn er van overtuigd dat iedereen kan dansen. Daarom nodigen zij in de week van 16 februari Haagse senioren uit voor de gratis kennismakingsles. De week erna beginnen de workshops die twaalf lessen beslaan. Deze worden gegeven in de Haagse theaters De Nieuwe Regentes, Theater Dakota, Laaktheater en het Diamanttheater. In mei sluit de cursus af met een eindpresentatie.

Grey Vibes, de theaterwerkplaats voor 55 tot 100+, biedt zang-, dans- en theaterworkshops voor ouderen in Amsterdam. Met de voorstelling Op Weg heeft Grey Vibes het afgelopen jaar haar eerste stappen gezet in Den Haag. Vanaf 2015 organiseert Grey Vibes meerdere activiteiten in de hofstad. www.greyvibes.nl

Holland Dance wil dans dichter bij de mensen brengen en organiseert het hele jaar door uiteenlopende dansactiviteiten voor een breed publiek. Al deze activiteiten worden bekroond met het Holland Dance Festival. Begin 2016 vindt de vijftiende editie plaats. Het festival behoort tot de belangrijkste van ons land en staat internationaal bekend om haar sterke en verrassende programmering. Met het doel talentontwikkeling en cultuurparticipatie te bevorderen, initieert Holland Dance daarnaast een uitgebalanceerd aanbod van workshops, masterclasses en talentontwikkelingstrajecten.www.holland-dance.com

Lang Leve Kunst steunt initiatief van Holland Dance en Grey Vibes
In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Veel van hen zijn actief in kunst en cultuur. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst draagt hieraan bij met een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen, door samenwerking en interactie bij kunstprojecten te stimuleren tussen ouderen en jongeren en door verbinding te creëren tussen welzijn, zorg en kunst. Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. De twee laatstgenoemde fondsen geven een aanzienlijke financiële bijdrage aan dít project.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie neemt u contact op met Dieke van der Spek via publiciteit@holland-dance.com of 06-24684039