Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Cultuurhuis Amare opent vanaf september 2021

27 - 05 - 2021

Het nieuwe onderkomen van het voormalige Zuiderstrandtheater, Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium, samengevoegd onder de naam Amare, opent begin september 2021 de deuren.

Persbericht

Cultuurhuis Amare opent de deuren vanaf september 2021

Kaartverkoop start op 15 juni aanstaande

In het centrum van Den Haag, aan het Spuiplein, verrijst een nieuw cultureel knooppunt van de stad. Amare, het nieuwe onderkomen van het voormalige Zuiderstrandtheater, Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium, opent begin september 2021 de deuren voor rondleidingen en inspeelvoorstellingen. Vanaf 19 november is er een feestelijk openingsprogramma als startschot van het eerste seizoen in het grootste kunstgebouw van Nederland. De kaartverkoop voor de eerste voorstellingen in dit nieuwe theater en concertgebouw start op dinsdag 15 juni aanstaande.

Directeur Jan Zoet: “Amare gaat over de liefde voor muziek en dans. We gaan er samen met onze huisgenoten alles aan doen om van Amare een gastvrij huis te maken: een toevluchtsoord, een feestpaleis, een laboratorium en een podium van internationaal niveau voor alle inwoners en bezoekers van de stad Den Haag. ”

De programmering van Amare
In het hart van de programmering staat het werk van het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. Amare presenteert daaromheen een hoogwaardig programma van dans, muziek, muziektheater, circus, cabaret en community art van internationaal niveau voor een breed publiek. Tegelijkertijd viert het theater met lokale communities uitbundig culturele feestdagen en festivals. De grote theaterzaal in Amare is nog een maatje groter dan het Zuiderstrandtheater met bijna 1300 zitplaatsen. Dat biedt nieuwe kansen om grote musicals naar Den Haag te halen. De concertzaal wordt ook als popzaal gebruikt met een capaciteit van maar liefst 2500 personen, waarvoor Amare een samenwerking aangaat met poppodium PAARD.

“September, oktober en november wordt de ‘housewarming periode. Van 19 t/m 21 november 2021 is het openingsfestival gepland. Vanaf dan wordt Amare in vol ornaat bespeeld.”, hoofd programma Geesje Prins.

Open Huis en Open Festival
In het weekend van het UIT Festival Den Haag is het Open Huis in Amare op 4 en 5 september. Voor het eerst mag publiek het gebouw betreden voor exclusieve rondleidingen. In de Nieuwe Kerk zijn er previews te zien van het nieuwe seizoen. Van 19 t/m 21 november wordt het Open Festival gehouden. Samen met (inter)nationale bespelers en partners in de stad zetten de vier bewoners van Amare een verwelkomend openingsprogramma neer met dans, klassieke muziek, Haagse popartiesten, hiphop en een familiedag. Open Amare Amare is altijd open en wil een Huis voor heel Den Haag zijn. Samen met lokale partners organiseert Amare in de verschillende publieke ruimtes van het gebouw een divers aanbod voor iedereen. Amare gaat experimenteren met een van de foyers als vrijplaats, een grote openbare repetitieruimte naar het inspirerende voorbeeld Centquatre in Parijs, waar iedereen zelf zijn kunsten mag beoefenen.

“In de ochtend is er dansles en klinkt er klassiek, ’s middags zijn er lunchconcerten en performances, ’s avonds optredens van fanfares, koren en jazzbands. Doorlopend kun je exposities en installaties bezoeken. Heel de stad is bij Amare meer dan welkom.”, stadsprogrammeur Joost Heijthuijsen.

Start kaartverkoop
Op dinsdag 15 juni om 13:00 uur start de kaartverkoop van de programmering in Amare van september t/m december 2021 en enkele programma’s in 2022. Het programma is vanaf 15 juni te vinden op www.amare.nl en kaarten koopt u via de website of telefonisch via 070 88 00 300 (bereikbaar di t/m vr tussen 13:00-18:00 uur).

Einde persbericht

Voor meer informatie: info@ludieke.nl