Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Yannis Kyriakides ontvangt Johan Wagenaar Prijs

05 - 11 - 2020

Op 12 december wordt tijdens Festival Dag In De Branding de Johan Wagenaar Prijs uitgereikt aan componist Yannis Kyriakides.

Persbericht

Componist Yannis Kyriakides ontvangt Johan Wagenaar Prijs op 12 december

Tijdens Festival Dag in de Branding in Den Haag

Op voordracht van de Johan Wagenaar Stichting kent de gemeente Den Haag de Johan Wagenaar Prijs 2020 toe aan componist Yannis Kyriakides. Deze compositieprijs wordt eens per vier jaar toegekend voor een heel oeuvre en is uniek in Nederland. Eerdere laureaten waren onder meer Martijn Padding, Guus Janssen en Louis Andriessen. Kyriakides ontvangt de Johan Wagenaar Prijs van wethouder Mobiliteit en Cultuur Robert van Asten tijdens Festival Dag in de Branding op zaterdag 12 december 2020. Het programma van deze dag werd in overleg met Kyriakides samengesteld en hij is ook zelf in twee programma’s te zien en te horen.

Yannis Kyriakides: ‘Het is voor mij een grote eer om in de voetsporen te treden van mijn twee docenten Louis Andriessen en Dick Raaijmakers, en mijn twee gewaardeerde collega’s aan het Koninklijk Conservatorium, Martijn Padding en Guus Janssen. Voor een Grieks-Cyprioot die opgroeide in Engeland en Nederland in 25 jaar tot zijn thuis heeft gemaakt, voelt het als een dieper signaal van acceptatie in de Nederlandse muziekcultuur. Ik ben er trots op dat ik hier deel uitmaak van een lange en levendige traditie.’

Johan Wagenaar Prijs
De Johan Wagenaar Prijs is een van de compositieprijzen van de Gemeente Den Haag, gecureerd door de Johan Wagenaar Stichting. De prijs wordt eens per vier jaar toegekend voor een heel oeuvre. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van €25.000,- en de opvoering van werken uit het oeuvre van de winnende componist.

De jury van de Johan Wagenaar Prijs 2020 motiveert de keuze voor Yannis Kyriakides: ‘Methodisch en gestaag werkt hij aan een groot oeuvre van hoge kwaliteit, dat gekenmerkt wordt door ideeënrijkdom en de onnadrukkelijke toepassing van elektronica en buitenmuzikale elementen.’ Bovendien is hij ‘een ambachtelijk en intelligent kunstenaar die (…) verworvenheden uit het verleden verbindt met vragen over onze toekomst, zoals in zijn recente werk Face, dat artificiële intelligentie en gezichtsherkenning tot onderwerp heeft’.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie: dieke@dagindebranding.nl