Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Citizen K. geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

26 - 06 - 2019

De voorstelling Citizen K van Sadettin Kırmızıyüz en Casper Vandeputte is genomineerd voor het Nederland Theater Festival.

Persbericht

Citizen K. geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

De voorstelling Citizen K. van Trouble Man en Het Nationale Theater is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019. Hiermee hoort deze voorstelling bij de twaalf beste voorstellingen van het seizoen. Citizen K. met Sadettin Kırmızıyüz en Kaspar Schellingerhout is tijdens het festival op 9 en 10 september te zien in de grote zaal van Internationaal Theater Amsterdam. De kaartverkoop start op 4 juli.

Uit het juryrapport van het Nederlands Theaterfestival:

In Citizen K. verknoopt Sadettin Kırmızıyüz zijn eigen pijn en angst aan de recente migratiegeschiedenis in een alsmaar verhardend Nederland. In een uitgebreide opsomming deconstrueert hij de pijn die schuilgaat achter een onschuldig bedoelde opmerking. Door de interactie met muzikant Kaspar Schellingerhout ontstaat er een schurende dialoog en ontstijgt de voorstelling het particuliere verhaal. Samen met de consequent volgehouden vormvastheid van de voorstelling zorgt dit ervoor dat je als publiek haarfijn ziet en ervaart hoe racisme en onbegrip zich in ons land manifesteren.

Over Citizen K.

Voor zijn voorstelling Citizen K. gaat theatermaker Sadettin Kırmızıyüz aan de slag met de vraag waarom identiteit anno 2019 zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. Om antwoord te geven op deze vraag ontleedt Kırmızıyüz zijn eigen identiteit. Aan de hand van een lijst met 254 punten maken we een reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland, ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout. De eindregie van Citizen K. is in handen van Casper Vandeputte, waarmee Sadettin eerder de hitvoorstelling Somedaymyprincewill.com maakte.

Volkskrant ★★★★★ “Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.”

Trouw ★★★★★ “dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.”

NRC ★★★★ “Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”

Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “De mokerslag van meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz”

@Zeikschrift: “Absoluut een must-see, en ik hou niet eens van dat woord.”

concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz | muziek en spel Kaspar Schellingerhout | regie en tekst Casper Vandeputte | dramaturgie Liet Lenshoek | decor Sacha Zwiers | kostuums Lotte Goos | licht Gé Wegman | scènefoto’s Sanne Peper | coproductie Trouble Man & Het Nationale Theater

Speeldata

Citizen K. is op 1 & 2 augustus te zien tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch, op 9 & 10 september in Amsterdam tijdens het Nederlands Theater Festival en op 17 september tijdens Kikker Kiest in Theater Kikker, Utrecht. Trouble Man presenteert later dit seizoen: Lawrence of Arabia i.s.m. Marjolijn van Heemstra en DOPE i.s.m. Het Nationale Theater.

Meer info www.troubleman.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: info@ludieke.nl