Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Cézanne Tegelberg & Company presenteert HAG

01 - 07 - 2022

Na het succes van de voorstelling Yuto & De Boom presenteert Cézanne Tegelberg & Company deze zomer de nieuwe immersieve performance HAG.

Persbericht

Dwalen in een intiem ritueel in Theater aan het Spui

Cézanne Tegelberg & Company presenteert HAG van 26 t/m 28 augustus

Na het succes van de voorstelling Yuto & De Boom presenteert Cézanne Tegelberg & Company deze zomer de nieuwe immersieve performance HAG. De term ‘heks’ wordt gebruikt om te onderdrukken, te stigmatiseren, te vervloeken, maar de Heks is zoveel meer. Ze is de wijze vrouw, de ontembare, de heldere. Zij die zich weigert te voegen naar onze systemen. Ze is de oerkracht, de haarscherpe intuïtie waarvoor de moderne vrouw zich doof maakt uit angst om voor gek verklaard te worden.

Met deze performance duiken we in de oceaan van ons collectief geheugen op zoek naar de oervrouw, de heks in ons allemaal. Naar de woorden van een lied wat we al lang vergeten zijn. Vanachter haar ogen kijken we mee. Als onzichtbare toeschouwers dwalen we door een bewegend labyrint en komen we waanzinnig dichtbij een intiem ritueel van hervinden en reclaimen, van weten en waanzin. Van 26 t/m 28 augustus kan publiek dit ritueel ervaren in Theater aan het Spui. Daarna gaat HAG op tournee door Nederland.

Maker Cézanne Tegelberg: “Mijn dochter leert op peuterleeftijd al dat heksen slecht zijn en spoken niet bestaan. Einde verhaal. Maar ik heb haar lief, de heks. Grootmoeder Wilg, Eucalypta, Kali, Baba Yaga. Ik bewonder die vrouw omdat ze zich nooit verontschuldigt voor wie ze is. Misschien is heks zijn niets anders dan de bereidheid om zonder oordeel te luisteren met alle zes je zintuigen. En vervolgens schaamteloos jezelf te zijn. Met deze voorstelling wil ik de heks bevrijden – de heks in mij, de heks in mijn dochter, de heks in het publiek. Niks einde verhaal. Begin verhaal.”

Credits
Regie/Concept Cézanne Tegelberg Performers/makers Martine van Ditzhuyzen, Jinissa Meggi, Rhian Morris, Sylwia Niekolaas, Buket Pala Soydar Muzikanten/makers Dymphi Peeters, Renato Penêda, Cézanne Tegelberg Teksten Cézanne Tegelberg Campagnebeeld Maartje de Groot Een productie van Cézanne Tegelberg & Company in coproductie met Cat Smits Company

Praktische info
26 t/m 28 augustus (27 augustus premiere)
Theater aan het Spui, Den Haag
Aanvang vanaf 19:30 uur
Kaarten via hnt.nl/hag

Tussen 19:30-20:50 uur mag er elke 10 minuten publiek naar binnen. Je ziet altijd een volledige cyclus van ongeveer 40 minuten. Je bent welkom om zo lang te blijven als je wilt. HAG is om 21:30u afgelopen.

De voorstelling is language no problem en 16+.
Meer info over HAG: www.cezannetegelberg.company/hag.html

Bekijk de teaser van HAG:

Over Cézanne Tegelberg & Company
Cézanne Tegelberg & Company maakt immersieve performances in theaters en op locatie. Het internationale gezelschap creëert sferische werelden waarin alles mogelijk is en waar publiek zich in onderdompelt. Tijdloze verhalen die voorbijgaan aan de verschillen die de tijd ons oplegt. Over groei en vergankelijkheid, vasthouden en loslaten, waarneming en kippenvel. “Cézanne Tegelberg maakt het onzichtbare zichtbaar” – Den Haag Centraal

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via info@ludieke.nl.