Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Cabaretier Lisa Loeb komt met eerste solovoorstelling

25 - 06 - 2020

Na 8 jaar succes met cabaretduo Matroesjka presenteert Lisa Loeb volgend seizoen haar eerste solovoorstelling Extase.

Persbericht

Cabaretier Lisa Loeb komt met eerste solovoorstelling

Na 8 jaar succes met cabaretduo Matroesjka presenteert Lisa Loeb volgend seizoen haar eerste solovoorstelling Extase. Extase is een hypermuzikaal cabaretspektakel over de moed om je angsten te overwinnen. De première staat gepland op 23 januari 2021 in Theater Griffioen in Amstelveen. Vanaf september 2020 starten de try-outs.

Over Extase

Gewapend met twee muzikanten remixt Lisa Loeb stand-up comedy met persoonlijke verhalen, stampende elektropop met loebzuivere zang en diepzinnige levensinzichten met een Disneylied. Ze vertelt over haar opa die zo dapper was om met Nazi’s te vechten. Als nazaat van strijdvaardige voorouders kwam ze zelf niet verder dan het weigeren om een beugel te nemen. Ze legt de maatschappij op de psychologische pijnbank, zingt over toetsenbordridders die strijden op Twitter en over de angst dat je oog eruit plopt als je te hard niest. En waar zijn de Peruaanse panfluittisten in vredesnaam gebleven?!

Lisa Loeb: ‘Dit is de meest persoonlijke en gewaagde voorstelling die ik tot nu toe gemaakt heb, en dan ook nog met een geweldig team. Ik kan niet wachten om mijn hersenspinsels met heel Nederland te delen!’

Speelperiode

Landelijke tournee september 2020 t/m april 2021

Première 23 januari 2021 in Theater Griffioen in Amstelveen.

Credits

Tekst, muziek en spel: Lisa Loeb, muzikanten: Darius Timmer/Annelotte Coster en Illan Voshol, regie: Stephanie Louwrier, coaching: Daria Bukvić, scenografie en kostuums: Dymph Boss, lichtontwerp: Yuri Schreurders, techniek: Nick Bek

Biografie Lisa Loeb

Lisa Loeb (1989) is cabaretier, zangeres, actrice, componist, opperfeminist, online influencer zonder invloed, aanstekelijk enthousiast en koningin van de gezichtsuitdrukkingen. Ze studeerde cum laude af in de richting jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daarna de master theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Van 2012-2020 was ze onderdeel van cabaretduo Matroesjka. Daarmee won ze de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd ze genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs en speelde ze in zo’n beetje ieder theater in Nederland.

‘Ze hebben dijken van stemmen, een lekker stevige uitstraling en geestige mimiek. Dat de twee vrouwen veel in hun mars hebben, staat buiten kijf.’ – Trouw

Naast cabaretier is Lisa ook een bevlogen columnist met een geëngageerde feministische visie en hilarische observaties. Ze schreef onder andere voor de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM en CJP-magazine.

Meer info www.lisaloeb.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie: info@ludieke.nl