Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

BOG. Collectie presenteert GOD.

31 - 07 - 2015

Het jonge theatercollectief BOG. maakt dit najaar de nieuwe voorstelling GOD. bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Premiere 5 november, daarna tournee. 

Persbericht 31 juli 2015

BOG. presenteert GOD.
première 5 november in De NWE Vorst, Tilburg

Wij mensen, sukkels der natuur, op zoek naar zingeving, een richting, een weg, een iemand, een iets, een het, een dat, een antwoord op de aloude vraag: waarom? In GOD. onderzoekt BOG. het fenomeen geloven in de levens van gelovigen en niet-gelovigen: geloven in Allah, Ajax, Sinterklaas, Steve Jobs, de liefde, de goedheid van de mens, uzelf, de ander, aliens, technologische vooruitgang, de evolutietheorie, astrologie, durfkapitalisme, gelijkheid of dat het vroeger beter was.

GOD. gaat over geloven en het menselijk verlangen naar het begrijpen van het onbegrijpelijke, het benoemen van het onbenoembare, het vatten van het onbevattelijke.

Credits GOD.
Van en met: Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen
Eindregie: Erik Whien Dramaturgie: Roos Euwe Foto: BOG. Met steun van: De Brakke Grond, Het Zuidelijk Toneel, BesteBuren,d e t h e a t e r m a k e r en Fonds Podiumkunsten

Speelperiode GOD.
Première van GOD. op donderdag 5 november in De NWE Vorst in Tilburg in het kader van Lift us up! van Het Zuidelijk Toneel, daarna tournee door Nederland en België.

Over BOG.
BOG. is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen. BOG. maakt werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. BOG. maakt theater door in gesprek te gaan met experts, ervaringsdeskundigen en haar ruim tweehonderd leden, door met vele subjectieve ervaringen een zo objectief mogelijke blik op het onderwerp te richten.

BOG. maakte de voorstellingen BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) en MEN. de mening herzien (2014). De voorstelling BOG. won de KBC-Jongtheaterprijs op Theater aan Zee. De tekst werd geselecteerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs en won de Prijs van de Studentenjury. BOG. was een van de hoogtepunten van Oerol 2015. De voorstelling MEN. is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015. 
BOG. werkt vanaf seizoen 2015-2016 samen met het Zuidelijk Toneel.

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 publiciteit@bogcollectie.com