Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

BOG. maakt KID.

21 - 09 - 2017

BOG. , Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis maken met KID. twee voorstellingen in één. Een voorstelling voor volwassenen en een voorstelling voor kinderen! Te zien vanaf december 2017.

BOG. , Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis maken met KID. twee voorstellingen in één

Vanaf december te zien in België en Nederland

De Vlaams-Nederlandse collectie BOG. maakt in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis de voorstelling KID.. In KID. speelt BOG. een voorstelling voor volwassenen over kinderen en op hetzelfde moment een voorstelling voor kinderen over volwassenen. Twee in één. KID. gaat op 9 december in première in hetpaleis in Antwerpen en op 12 januari in De NWE Vorst in Tilburg.

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen.
Of is het omgekeerd?
Volwassenen zijn geen kinderen en echte kinderen worden nooit volwassen.

Over KID.
Bij KID. zitten de kinderen aan de ene kant en de volwassenen aan de andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.
KID. wordt een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. BOG. waagt zich met KID. voor het eerst aan een voorstelling voor kinderen en doet dit in samenwerking met regisseur Jetse Batelaan, artistiek leider van Theater Artemis. Om het bijzondere decor inclusief twee tribunes mogelijk te maken, werkt BOG. samen met Het Decoratelier van gerenommeerd scenograaf Jozef Wouters.

Werkwijze BOG.
BOG., de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, maakt sinds 2013 voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het uitstallen, het benoemen, het uitvouwen, het uitzoomen, het rangschikken, categoriseren en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. Om dat mogelijk te maken haalt BOG. voor haar voorstellingen vaak inspiratie uit de ervaringen van andere mensen, waaronder haar 300 leden uit heel Nederland en Vlaanderen. Voor KID. doet BOG. ook een uitgebreid actief onderzoek met kinderen op een basisschool en tijdens openbare filosofische gesprekken met kinderen en volwassenen in Antwerpen en Tilburg .

Credits
Van en door: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen Eindregie: Jetse Batelaan (Theater Artemis) Scenografie: Decoratelier Jozef Wouters Dramaturgie: Roos Euwe Productieleiding: Vera Vlot Technische productie: Emiel Rietvelt Zakelijk leiding: Anne Baltus Artistiek advies: Piet Menu Marketing, productie en technische realisatie: BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis

Speellijst
Belgische première: 9 december 2017 19:15 uur – hetpaleis Antwerpen
Nederlandse première: 12 januari 2018 19:00 uur – De NWE Vorst Tilburg
Tournee t/m 31 maart 2018

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: publiciteit@bogcollectie.com