Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Assen blues met Ali Çifteci & Camilla Siegertsz

20 - 08 - 2013

Toneelschrijver Rob de Graaf schreef Assen blues voor Ali Çifteci. Vanaf 16 oktober in regie van Johan Doesburg op tournee. Coproductie van Stichting Vraag en het Nationale Toneel.Acteur Ali Çifteci was de afgelopen seizoenen in verschillende producties bij het Nationale Toneel te zien, zoals de succesvoorstelling Midzomernachtdroom. Van hem kwam het idee om een voorstelling te maken over de moeizame relatie met zijn land van herkomst, Turkije. Het land waarvan hij zo vervreemd is geraakt, maar waarmee hij nog altijd wordt geïdentificeerd. Toneelschrijver Rob de Graaf schreef voor hemAssen blues, een verhaal over ontheemding op elk gebied.

Twee vreemden, een man (Ali Çifteci) en een vrouw (Camilla Siegertsz), wachten op hun trein op het lege perron van station Assen. Hij gaat naar Turkije, zij naar de academie in Groningen waar ze lesgeeft. Ooit kwam zij naar Drenthe voor de liefde, nu is ze te zeer aan de rust en ruimte gewend om nog terug te willen naar de Randstad. Op school leert ze haar studenten dat je dromen nodig hebt om de werkelijkheid te verdragen. Hij heeft een tweedehands-autohandel en speelt in zijn vrije tijd toneel. Plots voelt hij de aandrang om naar zijn moederland te gaan. Om de plekken te bezoeken die hij alleen uit de verhalen kent. De twee treinreizigers raken met elkaar in gesprek. De eerste keer dat ze een trein voorbij laten gaan zonder in te stappen is nog een hele stap, maar al snel hebben ze de moed om te spijbelen…

Assen blues gaat over onvervuld verlangen, over het toeval dat het leven regeert, over het belang van ‘plekken‘ in ons bestaan – of het nu een onbekende plek is waar we heen willen of een vertrouwde plek waar we alles kennen.

van Rob de Graaf regie Johan Doesburg met Ali Çifteci en Camilla Siegertsz
productie Stichting Vraag in coproductie met het Nationale Toneel

Première 18 oktober 2013, Deventer Schouwburg, Deventer
Tournee in Nederland 16 oktober t/m 27 november 2013

Voor meer informatie: 070-3181444 | www.nationaletoneel.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:
Beeldmateriaal: http://www.nationaletoneel.nl/pers
Interviews & meer informatie:
Dieke van der Spek 06-24684039 | dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl

Ali Çifteci
Een veelzijdig acteur, muzikant en theatermaker. Speelde diverse rollen zowel in films en op televisie als in het theater. Hij werkte met regisseurs als Rieks Swarte, Gerardjan Rijnders, Theu Boermans en Ruut Weissman. Voor zijn rol in de tv serie Vuurzee (2005) werd hij genomineerd voor een Beeld Geluid Award in de categorie Beste Acteur. Recente projecten zijn de bioscoopfilm Snackbar (genomineerd voor een Kristallen Beer), de jubileumvoorstelling Aїda van de Nederlandse Opera en Midzomernachtdroom bij het Nationale Toneel in regie van Theu Boermans. In 2013 speelt Ali een gastrol in de tv serie Flikken Maastricht.

Camilla Siegertsz
Volgde de acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was zes jaar in vaste dienst bij het Zuidelijk Toneel onder leiding van Ivo van Hove en speelde daarnaast o.a. bij het Noord Nederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam, het RO Theater en het Nationale Toneel. Ze was te zien in tv series als Gooische Vrouwen, Volgens Robbert en ’t Vrije Schaep en in de films Alles is Liefde en Van God los. Camilla rondde in juli 2013 de postacademische opleiding voor theaterdocent en regisseur af aan de Toneelacademie Maastricht en werkt naast haar acteren als docent o.a. voor diezelfde Toneelacademie en Kemna Casting.