Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

AMOR van Cora Bos-Kroese

10 - 09 - 2013

Met AMOR neemt oud- NDT danseres Cora Bos-Kroese je mee op reis langs de verschillende stadia van de liefde. De voorstelling speelt in kerken en bevat dans, muziek, zang en spel. Vanaf 15 november te zien.

PERSBERICHT 03 september 2013

Choreografe en oud-NDT danseres Cora Bos-Kroese presenteert AMOR

Een passievolle locatievoorstelling met dans, muziek, zang, spel voor en over de liefde

Met AMOR neemt Cora Bos-Kroese je mee op reis langs de verschillende stadia van de liefde. De voorstelling speelt in kerken waarin dans, theater, liederen gezongen door Kamerkoor Kwintessens en de gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer het moment van bezinning versterken. Met zeer uiteenlopende muziek van Monteverdi tot Jacques Brel en de ‘Tango’ van Stravinsky, live gespeeld op het kerkorgel. AMOR geeft een indringende inkijk in de contrasten van liefde.

Cora Bos-Kroese:
‘AMOR is een project waarbij ik verhalen wil vertellen over verschillende soorten liefde: de gekte en frivoliteit van de eerste liefde, de breekbaarheid, de onmogelijke liefde, het verlies van een geliefde. Kortom alle licht- en schaduwkanten van dit grootse thema op eigen wijze. Maar ook en misschien wel vooral de allesomvattende liefde voor het leven.

Jiří Kylián:
‘AMOR is a very deeply felt and unique production (…) created with much conviction and dedication.

AMOR speelde in december 2011 in een uitverkochte Waalse Kerk in Den Haag en is in het najaar van 2013 in vernieuwde versie te zien in Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Cora Bos-Kroese
Cora volgde haar opleiding aan The Royal Ballet School in London en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Cora danste jarenlang bij het Nederlands Dans Theater en werkte met grote namen als Jiří Kylián, Hans van Manen en William Forsythe. Tijdens haar danscarrière creëerde Cora zelf al verschillende choreografieën. Met haar stichting C-scope zoekt Cora manieren om kunst te laten groeien en een enerverende kracht in onze samenleving te laten zijn en blijven. Zij werkte o.a. samen met Dogtroep en het Holland Dance Festival.

Het AMOR team
De geweldige oud NDT-dansers Sabine Kupferberg en David Krugel vertegenwoordigen met hun onwaarschijnlijk grote gevoel voor esthetiek en schat aan ervaring het ‘oudere’ liefdeskoppel. Aurélie Cayla en Yvan Dubreuil zijn beroemdheden in de danswereld van nu en verbeelden met hun frisse energie en immense danskwaliteiten het ‘jonge’ liefdeskoppel voor wie geldt: ‘the sky is the limit’. Verbindend element is de jonge actrice Lindertje Mans van theatergezelschap Firma MES, die niet alleen charme meebrengt maar ook de frisheid en nieuwe inzichten van een jonge geest. Een zelfde jeugdig elan, ambitie en passie zien we terug bij de jonge dansers van Codarts. De muzikale overkoepeling is in handen van Kamerkoor Kwintessens, een semiprofessioneel koor van hoog niveau o.l.v. dirigent Raoul Boesten en organist Geerten van de Wetering.

Speellijst
vr 15 & za 16 november 20:30 Den Haag Nieuwe Kerk
vr 22 & za 23 november 20:30 Utrecht Geertekerk
vr 29 & za 30 november 20:30 Rotterdam Oude of Pelgrimvaderskerk
za 14 december 16:30 & 20:30 Amsterdam Singelkerk

Meer informatie & kaartverkoop
www.amor2013.nl

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen:
Dieke van der Spek – info@ludieke.nl – 0624684039