Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Alida Dors ontleedt de liefde in nieuwe voorstelling

10 - 10 - 2022

De nieuwe voorstelling van choreograaf Alida Dors Primisi, Surinaams voor “permissie” gaat op 11 november in premiere bij Theater Rotterdam.

Persbericht

Alida Dors ontleedt de liefde in nieuwe voorstelling Primisi

In haar nieuwe voorstelling Primisi, Surinaams voor “permissie”, gaat choreograaf Alida Dors met zeven performers op zoek naar de toestemming om liefde te geven en te ontvangen. Hoe kunnen we onszelf toestaan om compassie en verbinding te voelen? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? Primisi gaat op 11 november in première bij Theater Rotterdam en daarna op tournee.

Alida Dors: “Primisi is een feestelijke ontlading waarin we ons losmaken van onze angsten en onze rolpatronen afwerpen. We zoeken uit wat de mogelijkheden zijn van vrouwelijk energie. Voor mij persoonlijk ligt de betekenis van Primisi in het luisteren naar mijn voorouders en innerlijke kracht, om via rauwe, ritmische beweging een authentieke relatie aan te gaan met de ander.”

Rijk palet aan dansvormen en livemuziek
Nadat ze in Or Die Trying en R.I.O.T. de thema’s ‘vechten en weerbaarheid’ onderzocht, stuurt Dors haar Dance Chronicles nu in een nieuwe richting: ‘de liefde’. In deze nieuwe choreografie bij Theater Rotterdam zien we de glans van de liefde, maar ook de schaduwkanten. Dors ontleedt de liefde op intieme manier en laat het zoete water stromen. Ze verweeft in Primisi een rijk palet aan dansvormen zoals Hiphop, Vogue en Krump met hedendaagse dans. Op livemuziek van vier muzikanten, zien we hoe de relaties tussen de performers vorm krijgen, maar ook ieders relatie met de eigen vrouwelijkheid.

Zoals Dors zegt in haar Staat van het Theater en haar Staat van de Dans: “we moeten onbeschaamd hoopvol zijn en vol overgave op zoek naar onze individuele en onze collectieve hartenklop”. Primisi nodigt iedereen uit om dit te doen. Maak je klaar voor een feest, een uitdrijving, ontmaskering, betovering, verbintenis, een zorgzaam en verhelderend ritueel: bring your own soul!

Praktische info Primisi
Try-outs 9, 10 november TR Schouwburg
Premiere 11 november TR Schouwburg
Op tournee t/m 12 januari 2023
Info & kaarten www.tr.nl/primisi

Over Alida Dors
Artistiek directeur Alida Dors, theatermaker en choreograaf, belichaamt onder andere de principes vanuit de hiphopcultuur: learning by doing, crew mentality en each one teach one. Ze klinken door in al het werk dat Alida maakt, want bij haar is elk team meerstemmig. Met de eigenheid van elk crewlid, met tekst, met muziek, en een krachtige, rijke danstaal is één en één in Alida’s werk altijd minimaal drie. Ze is nieuwsgierig naar de ander, de stad en hoe Theater Rotterdam daar een rol in kan spelen. Deze attitude resoneert dan ook door in het credo van Theater Rotterdam: ‘Ik ben door jou’.

Alida sprak in september zowel de Staat van het Theater uit tijdens het Nederlands Theater Festival als de Staat van de Nederlandse Dans tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Bekijk de video’s: 
De Staat van het Theater https://vimeo.com/745508692
De Staat van de Nederlandse Dans: https://youtu.be/M9_6Nv1-Elg

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie, interviews en persaccreditatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via dieke.vanderspek@theaterrotterdam.nl of 06-24684039.