Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Aan de slag voor Daria Bukvic

23 - 09 - 2014

Tijdens de repetities van Tasso van het Nationale Toneel leerde ik Daria Bukvic kennen en nu wordt ze mijn opdrachtgever! Ik mag aan de slag voor haar productie Nobody Home, premiere 13 december Compagnietheater Amsterdam.

Daria assisteerde Theu Boermans bij zijn regie van Goethe’s Tasso en zij was daarmee mijn contactpersoon. Ze blijkt zelf ook theatermaker te zijn! Net afgestudeerd en dankzij steun van de 3Package Deal van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen kan zij dit najaar de productie Nobody Home maken. Eerder dit jaar hield ze al een indrukwekkende speech over haar project op Lowlands:

Nobody home is een verhaal over ontwortelde mensen, op zoek naar een thuis. Vier jonge theatermakers afkomstig uit hetzelfde geboortejaar maar uit verschillende werelden, vertellen met vrolijke ernst over hun persoonlijke reizen: vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium. Een voorstelling waarin menselijke veerkracht centraal staat.

Het werk van Daria Bukvic is beeldend, expressief en humoristisch. In deze stijl zoekt zij, samen met haar drie acteurs en hun families, naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en waar de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag.

Premiere 13 december Compagnietheater Amsterdam, daarna tournee. In samenwerking met Daria Bukvic en campagnebureau BKB hoop ik een mooie marketingcampagne voor Nobody Home neer te zetten.