Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

30e editie Festival Dag in de Branding in teken van onthullingen

04 - 11 - 2013

Zaterdag 14 december 2013 in de Dr. Anton Philipszaal, Korzo theater & Theater aan het Spui met o.a. de uitreiking van de Matthijs Vermeulenprijs aan componist Jan van de Putte.

PERSBERICHT 4 november 2013

De dertigste editie van Dag in de Branding is een editie van onthullingen. Op zaterdag 14 december a.s. krijgt componist Jan van de Putte de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt door Henriëtte Post, directeur van het Fonds Podiumkunsten. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid presenteert Asko|Schönberg de wereldpremière van het lang verwachte derde deel uit Van de Putte’s Pessoa- cyclus. Meer muzikale openbaringen in een matinee-uitvoering van het Nederlands Blazers Ensemble. In aanloop naar het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert onthult het gezelschap enkele genomineerde werken van piepjong compositorisch talent. Daarnaast wordt deze wintereditie gekenmerkt door een Oost-Europees tintje. Bartók en Kurtág staan garant voor Hongaarse sferen. Toonkunstkoor Amsterdam voert u mee naar het Rusland van onder meer Stravinsky  (Les Noces) en Rachmaninov (The Bells).

Programma

14.00 Dr Anton Philipszaal

Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium
Jac van Steen, dirigent
Béla Bartók – Hertog Blauwbaards burcht

16.00 Theater aan het Spui
Nederlands Blazers Ensemble – Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2014
De compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) met werk van piepjonge componisten. Het thema is ‘De waan van de dag’.

19.00 Dr Anton Philipszaal
Asko | Schönberg, Cappella Amsterdam, Slagwerk Den Haag
Reinbert de Leeuw, dirigent
Kurtag – Samuel Beckett : What is the Word for solo alto (speaker), five voices and spatialized instrumental groups
Kurtag – Grabstein für Stephan
Kurtag – Four Songs to Poems by János Pilinszky op.11

20.15 Korzo theater
Uitreiking Matthijs Vermeulenprijs
Asko | Schönberg, Cappella Amsterdam, Slagwerk Den Haag
Reinbert de Leeuw, dirigent
Keren Motseri, sopraan
Barbara Kozelj, alt
Jan van de Putte – Bamboleamos do mundo (wereldpremière nieuw deel Pessoa cyclus)

21.30 Dr Anton Philipszaal
Toonkunstkoor Amsterdam
masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag
Boudewijn Jansen, dirigent
Lisette Bolle, sopraan
Helena Rasker, alt
Jean-Léon Klostermann, tenor
Werner van Mechelen, bas

Moessorgski – Kroningsscène uit: Boris Godoenov (1870)
Rachmaninov – The Bells (1913)
Stravinsky – Les Noces (1917)

KAARTVERKOOP
Wij verkopen passe-partouts en  combi-kaarten voor 2 of meer concerten naar keuze. ‘s Avonds serveren wij voor € 20 p.p. een festivaldinerbuffet op een van de locaties.
Informatie en kaartverkoop: www.dagindebranding.nl

Dag in de Branding, het Haagse festival voor nieuwe muziek, is een initiatief van het Platform voor Nieuwe Muziek, een convenant van de Johan Wagenaar Stichting, Koninklijk Conservatorium, Korzo theater, Nutshuis, Paard van Troje, Residentie Orkest, Dr Anton Philipszaal en Theater aan het Spui. Met vier festival-edities per jaar wil Dag in de Branding de uitstraling en het profiel van de hedendaagse muziek in Den Haag versterken. Door de breedte van het aanbod aan nieuwe muziek te vergroten en de nieuwe muziek op een structurele wijze hoorbaar te maken in het cultuuraanbod van Den Haag. Tevens door minstens één keer per jaar een groot project te initiëren, dat normaliter buiten de horizon van de afzonderlijke partners zou liggen.

Noot voor redactie | Niet voor publicatie
Contactpersoon Marketing & Communicatie
Dieke van der Spek dieke@dagindebranding.nl 0624684039