Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Nieuwe generatie centraal bij Dag in de Branding

13 - 07 - 2015

In tien jaar is het Haagse festival Dag in de Branding uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. 

Persbericht 13 juli 2015

Nieuwe generatie centraal bij Dag in de Branding, festival voor nieuwe muziek
Violist Joseph Puglia en Componist Natalia Domínguez Rangel

In tien jaar is het Haagse festival Dag in de Branding uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. Vier keer per jaar organiseert Dag in de Branding een afwisselend en spraakmakend programma op verschillende locaties in Den Haag. Het festival toont de actuele ontwikkelingen in de klassieke en geïmproviseerde muziek, het muziektheater, de jazz en popmuziek, opera en elektronica. Seizoen 2015-2016 staat vooral in het teken van de nieuwe generatie componisten en uitvoerders. De jonge violist Joseph Puglia en componiste Natalia Domínguez Rangel zijn door het festival geselecteerd. Zij geven met hun programma’s kleur, smaak en diepte aan de vier edities van het festival.

Dag in de Branding 2015-2016:
za 3 oktober 2015
za 12 december 2015
za 5 maart 2016
za 14 mei 2016

Joseph Puglia werd in 1984 in New York City geboren en begon op vierjarige leeftijd met viool spelen. Hij studeerde aan de befaamde Juilliard School en voltooide in 2008 zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Joseph is een fervent pleitbezorger van hedendaagse muziek, en speelt als concertmeester bij Asko|Schönberg. Ook was hij gast-concertmeester bij diverse Nederlandse orkesten. Joseph Puglia maakte zijn solodebuut in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2009.
Zijn eerste optreden in Dag in de Branding is op zaterdag 3 oktober a.s. in de tuinzaal van het Gemeentemuseum in Den Haag. In dat programma combineert Joseph een nieuw werk van Jan van de Putte (wereldpremière!) met werk van Kaija Saariaho en Henk Badings. Een zeer verrassende combinatie van componisten.

Natalia Domínguez Rangel (Bogotá, 1981) woont sinds 2003 in Nederland. In 2010 behaalde zij haar masterdiploma compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Natalia studeerde bij grote namen als Georg Friedrich Haas, Georges Aperghis, Louis Andriessen, Brian Ferneyhough en Richard Ayres. Zij werkte in de afgelopen jaren onder meer met het Nieuw Ensemble, Asko|Schönberg en het Berlijnse Adapter ensemble. Haar oeuvre bestaat behalve uit composities voor instrumentale bezettingen ook uit installaties en interdisciplinaire performances. Het werk van Natalia Domínguez Rangel is een sublieme en uitgekristalliseerde verschijningsvorm van de podiumkunst van de nieuwe generatie makers: eclectisch, rijk in het omgaan met soberheid, vanzelfsprekend multi-mediaal en sterk politiek.
Op zaterdag 3 oktober a.s. gaat in het Korzo theater haar nieuwe werk Song Cycle in première.

PROGRAMMA zaterdag 3 oktober
Naast Joseph Puglia en Natalia Domínguez Rangel is er tijdens Dag in de Branding ook ruimte voor andere hedendaagse muziekprogrammering. Hier vindt u het volledige schema voor de eerstvolgende festivaleditie op 3 oktober aanstaande.

14.00 uur Gemeentemuseum (Tuinzaal)
Joseph Puglia, viool
een solo-programma voor viool met live elektronica
Jan van de Putte – Dancing (wereldpremière)
Kaija Saariaho – …..de la terre (1991; 3de deel uit het ballet Maa)
Henk Badings – Capriccio

16.00 uur Nieuwe Kerk
Alessandro Soccorsi, piano
Vivier – Shiraz
Asko|Schönberg
Reinbert de Leeuw, dirigent
Maarten Engeltjes, countertenor
Astrid Kruisselbrink – Die Klage um Linos (wereldpremière)

17.30 uur Korzo theater
Charlotte Riedijk, sopraan
Natalia Domínguez Rangel – Song Cycle (wereldpremière)

20.30 uur Nieuwe Kerk
Residentie Orkest
Ed Spanjaard, dirigent
Nora Fischer, zang
Louis Andriessen – M is for Man, Music, Mozart
S. Thiele, J.P. de Graaff (Koninklijk Conservatorium Den Haag) en S. Wamper, J. Kuhr (Codarts) – vier nieuwe werken rond Mozart (wereldpremière)
Mozart – Symfonie nr. 39
Dit concert is onderdeel van de serie ‘Mozart in Den Haag 2015-2016’

Kaartverkoop
Losse kaarten voor alle concerten zijn verkrijgbaar bij de zalen. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen; zie daarvoor de websites van de concertzalen.
Bij Dag in de Branding kunt u tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen per editie.
Informatie en kaartverkoop: www.dagindebranding.nl

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit
Voor meer informatie: Dieke van der Spek 06-24684039 dieke@dagindebranding.nl